“Lake Bunyoni, afscheid, nieuwe vrijwilligers,veel meetings en een schokkende ontdekking…”

Weer een heleboel om over te schrijven deze keer: het vertrek van Chris en Ivette, ons weekendje bij Lake Bunyonyi en de eerste week met twee nieuwe vrijwilligers op het project.
Vrijdagochtend was het zover, toen moesten we afscheid nemen van twee geweldige mensen die mijn derde maand in Lwengo weer hebben doen slagen. We zijn nog met hen meegereden in de taxi naar Masaka en daar nog een laatste knuffel gegeven. Bij het Post Office stonden Guus, Ciaran, Marten en Margo op Kitty en mij te wachten. De Postbus zou normaal gezien tussen 10 en 11u daar passeren en dan zouden we die nemen om naar Kabale te gaan. We stonden al een tijdje te wachten tot er een man naar ons toe kwam om te vragen of we op de bus aan het wachten waren. Toen we volmondig “ja” hadden geantwoord, deelde hij ons mee dat ze die dag niet zou komen. Ik kon wel ontploffen, op zoek naar een andere bus dus. We hebben toen voor een matatu gekozen die ons naar Mbarara bracht en van daar hebben we een supersnelle taxi naar Kabale genomen. Daardoor waren we tot onze grote verrassing toch nog rond 17u in Kabale. We hebben die avond bij “Kalebas” (waar we dat weekend verbleven) een heerlijke steak met frietjes gegeten. Doordat ik hier in de week al zeker geen vlees eet, is zo’n lekker mals stukje vlees altijd welkom, verder hebben wat gedronken, muziek geluisterd en lekker “ge-ouwehoerd”. We sliepen in tenten op een houten platform met uitzicht op Lake Bunyonyi en het mooie berglandschap.
Zaterdag hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan. Weekends zijn er om uit te rusten en dat is ook exact wat we dit weekend gedaan hebben. Bijna tot de middag in bed gelegen, English breakfast gegeten en de hele dag lekker niks gedaan. Dit kwam ook grotendeels door de regen waardoor onze bewegingsvrijheid nogal beperkt was.
Onze zondag was iets actiever en zijn we begonnen met een frisse ochtendduik in het meer. Margo en ik hebben nog voor jury gespeeld toen Marten en Ciaran een schoonspringwedstrijd vanaf de steiger hielden. Ik hield het bij af en toe een sprong met veel opspattend water in het koude meer waar ik ook zo snel mogelijk weer terug uit wou. Maar tijdens deze warme dag was het wel heerlijk verfrissend. Na ons ontbijt zijn we aan een potje Monopolie van een paar uur begonnen. Het leek ons wel leuk om dit in het zonnetje te doen, maar zelfs met heel veel zonnecrème leverde dit toch nog veel rode huid op bij sommigen. Margo is gewonnen en ik ben tweede geëindigd. Om af te koelen toch nog maar eens in het meer gesprongen en daarna aan een bergtocht van 40 minuten naar een uitzichtpunt over het meer begonnen. Ik dacht dat ik na de gorilla’s wel wat gewoon was, maar was toch nog steeds kapot toen we boven waren. Na het drinken van een passionfruitjuice was ik weer helemaal opgekikkerd voor de afdaling die veel vlotter verliep. Onderweg heb ik zelfs nog een stok van een jongen gekregen om mij te ondersteunen op de gladde afdaling. Die avond heb ik als een roosje geslapen.
Maandagmorgen hebben we na ons ontbijt met een bang hart de rekening gevraagd. Uiteindelijk viel die goed mee, dit hadden we niet verwacht na alles wat we gegeten en gedronken hadden dat weekend, dat was dan ook het enige dat we gedaan hebben. Marten en Margo zijn nog met ons mee naar Kabale gegaan en daar hebben we ook van hen afscheid moeten nemen, we zullen hen ook missen. We dachten dat we met een rechtstreekse taxi naar Masaka wel snel terug zouden zijn omdat onze heenrit ook zo vlot was verlopen. Helaas voor ons was dit niet het geval. Hij stopte voortdurend om mensen in- en uit te laden en alsof dat nog niet genoeg was hadden we net voorbij Mbarara ook nog eens een platte band. Die was gelukkig na 10 minuten vervangen en uiteindelijk zijn we om 18u in Lwengo aangekomen. Tijdens de bodarit naar ons huisje voelde het echt als thuiskomen. Niet veel later is ook onze nieuwe vrijwilliger Fatima aangekomen, een 33-jarige vrouw uit Alkmaar waar het al snel mee klikte. Onze vierde vrijwilliger is Guus, hij heeft al een maand achter de rug bij Chedra en is ook met ons meegegaan naar Bunyonyi.
De werkweek bestond vooral uit meetings. Dinsdag hebben we meeting gehad over de data collection, een behoorlijk chaotische bedoeling omdat de analyse die we op voorhand hadden gemaakt helemaal niet voldoende bleek te zijn. Dit was eigenlijk een meeting om de meeting van woensdag voor te bereiden. Een lange voormiddag die uiteindelijk niet zoveel resultaat heeft opgeleverd volgens ons muzungu’s, maar die voor de Oegandezen wel in orde was. De meeting van woensdagochtend was eentje met heel veel mensen in het Luganda en ging over de resultaten van de data collection, ongelooflijk saai dus aangezien we er geen woord van verstonden en de resultaten al kenden. Dinsdagnamiddag hebben we het tijdens de women’s club over familie gehad. Dit was soms wel ontroerend als ze vertelden dat ze geen ouders of broers of zussen meer hadden, maar het was wel weer een gezellige bende. Ik zal deze vrouwen toch missen hoor!
Kitty en ik hadden besloten dat we op woensdag na de meeting absoluut bij het ondervoede kindje nog eens moesten langsgaan. We gingen er samen met Christine naartoe. Toen we er aankwamen stond de deur open en hoorden we het kindje huilen. We hebben eerst een aantal keer geroepen maar er reageerde niemand. Toen er niemand thuis bleek te zijn, behalve dan de baby, wilde Christine terug weggaan want je kan blijkbaar niet zomaar in een huis binnengaan als er niemand thuis is. In dit geval was er wel iemand thuis, een huilende baby, en hebben Kitty en ik even aangedrongen om toch maar even te gaan kijken. Het was schandalig dat ze niet even wou gaan kijken wat er aan de hand was. Het kind lag op een matras in een donkere, muffe, stinkende slaapkamer in zijn eigen uitwerpselen, verschrikkelijk! Toen Kitty het oppakte stopte het onmiddellijk met huilen, een duidelijk teken dat het gewoon wat aandacht en liefde nodig had. De grootmoeder die instaat voor de zorg van het kindje was blijkbaar werken en de kinderen die ervoor moesten zorgen waren op dat moment termieten aan het vangen om te eten. We hebben het kindje uiteindelijk achter gelaten bij zijn oudere zusje van hooguit 12 jaar, maar dat is nu eenmaal de manier van opvoeden hier in Oeganda: oudere kinderen zorgen voor de jongeren. Dit was voor Kitty en mij niet gemakkelijk om aan te zien, maar we moesten ons bij het cultuurverschil neerleggen. Het kindje zag er wel gezonder uit dan een tijdje geleden, het had een boller gezichtje gekregen, maar had nog wel steeds slecht haar en er zaten geen spieren in de beentjes. We waren die middag verschrikkelijk kwaad, maar wisten niet goed op wie we kwaad moesten zijn. Na de lunch waren de meiden van de girls club naar ons huisje gekomen. Het is schoolvakantie waardoor ze enkel daarvoor naar school zouden moeten komen en dus hebben we afgesproken dat ze ook tot bij het huis mogen komen. Dit zorgt voor een gemoedelijkere sfeer en dan is het niet zo schools gericht. De les ging over menstruatie en de afri-pads. ’s Avonds hebben we met de buurtkinderen met de ballonnen gespeeld. Ze kregen er een touwtje aan en mochten er op tekenen. Er zijn die avond ook veel ballonnen geploft. 
Dinsdag- en woensdagavond zaten we weer een hele tijd zonder stroom, het komt tegenwoordig weer op de meest ongemakkelijke momenten voor: als we warm water nodig hebben voor thee, als we warm nodig hebben voor de bushdouche, als we brood willen toasten, als ik m’n weblog wil schrijven, als gsm’s opgeladen moeten worden, als de strijk gedaan moet worden,…
Daarmee ben ik alweer bij het bijna einde van een volgende week gekomen. Volgens m’n zus nog 24 dagen voor ik weer naar huis ga, het lijkt er op dat er thuis harder wordt afgeteld naar mijn terugkomst dan ik zelf doe. Dit weekend gaan we naar Kampala om Koninginnedag te vieren op de Nederlandse ambassade. Weet niet of het mij lukt om als Belg mee te gaan, maar wil me voor één keer wel eens als een Nederlandse voordoen ;)
Tot volgende week, Katrien X
 
 
[/b]
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Johanna

Wat weer een goed verhaal. Hoewel het verhaal over het kindje wel triest is, ben ik blij er weer eens iets over te horen. Zelfs na inmiddels een aantal maanden, leef ik nog mee met het wel en wee van iedereen daar. Gaaf dat je Koninginnedag gaat vieren. Ben benieuwd hoe dat is en wie je allemaal ontmoet daar. Geniet nog van je laatste weken! Johanna

Ilse

Heee ,
Jeetje wat weer een verhaal!
Er is nog genoeg te beleven daar hoor ik wel en wat erg van dat kindje he , jeetje!
Ik mis jullie en Uganda wel hoor nu we weer aan het werk zijn is het net of ik niet ben weggeweest ;)
Ik hoop dat jullie met koninginnedag lekkere bitterballen hebben gehad haha!
Heeel veel plezier nog!
Liefs Ilse

Chris

Hey Kat!

Goeie shit he, die steak van Rolex! :) Geniet nog van je laatste weekjes, neem van mij aan dat het behoorlijk onwennig is om weer thuis te zijn.. Groetjes aan Ciaran, Kit en onze malle projectvrienden (goeiemoggeeeeeh). See you soon!!

Lotte

Hoi Katrientje!

Wat een verhaal weer! Ik mis Oeganda echt heel erg en het is erg wennen hier, pff! Noug geniet nog van je laatste weken! Ik hoop dat koninginnendag leuk was!

X

ivette

Ben blij dat ik zo op de hoogte blijf van jullie avonturen daar.... want weer aan het werk zijn is ook niets kan ik je vertellen!
liefs Ivette

Arleneskedo

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

Flossiedog

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170725

Aaaucesyday

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

GacadJax

treating snoring sleep apnea dental device
<a href=http://forum.casino1stop.com/viewtopic.php?f=4&t=13495&p=16532#p16532>snoring isnt sexy</a> - https://www.pochurino.ru/forum/viewtopic.php?f=4&t=14800
<a href=http://community.lifeunified.com/showthread.php?tid=316294&pid=450447#pid450447>stop snoring tips</a> - http://www.teddybearsofdoom.org/phpBB3/viewtopic.php?f=12&t=258859
http://thebestfreehosting.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=180499
http://forum.darievna.ru/topic5903.html
http://devchata.info/viewtopic.php?f=9&t=165916
http://behindthescores.com/viewtopic.php?f=27&t=388033
http://saab.nktrade.de/viewtopic.php?f=6&t=110

<a href=http://idnf.ru/showthread.php?p=14748#post14748>stop snoring techniques</a> - http://mera-luna-forum.de/viewtopic.php?f=15&t=722782
<a href=http://xct-cbits.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=57976>prevent snoring</a> - http://purge.network/viewtopic.php?f=11&t=163812&p=252920#p252920

PearlGoage

Day ago i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna purchase it with best price. Any idea?

Mariamt

?????? ????????????? ???? ??????????? ?????? ???????? ????????????? ????? ???????? ??????? ??????????? ??????

???? ?? ????? ???????????????? ??????? ??????? ????? ???????? – <a href="https://afroditalove.ru/category/vibromassazher-vibrator/">?????? ????????</a>. ? ??? ??????? ?????????? ???c?? ???????? ?????????? ?????????????? ???. ?????? ?? ??????????? ??? ? ???????????, ?????????? ?????? ????????. ??? ?????? ??????? ???? ????????????? ? ?????????? ????? ? ???????? ????? ????? ???????????? ? ????????? ???? ? ??????.</p>
????? ????? ?????-??????? ?????????????? ??????????? ??????, ?????????, ????????? ?????? ? ???????????. ??????? ? ????-?????? ??????, ?? ??????? ?????????????????? ? ??????? ??????????, ? ?? ????? ??????? ??, ??? ?????????? ??? ? ????????.</p>
????? ????????: <a href="https://afroditalove.ru/category/prezervativy/">?????? ????????????</a>, ??????????? ??????, ???????????????, ????????? ?????, ? ????????? ??????? ??? ???????? ?? ?????? ? ????????-???????? «????????» (afroditalove.ru).</p>

PearlGoage

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with good price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with good price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with best price. Any idea?

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Georgeden

[url=http://cyril-leytsihovich.ml/]??? ????, ??? ??????? ?????? ? ??????? ??????????[/url]

Sandrahor

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?. ?????????? ? ?.????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 8-861-241-23-45
___________________________
??????????????? ???????? ? ?????
????????????????? ????? ??? ??????????????? ? ??????????
??????????????? ?????? ???????
??? ??????????????? ?????? ?????????????
????????? ????? ???????????????

Elena99vils

The best VPN! Google to help ...
Official license! The offer is limited. The key NORDVPN "nordvpn" is cheaper almost 2 times from the official 70% discount!

Receive NORDVPN key here and now!
Includes L2TP / IPsec, VPN over SSL, VPN over ICMP, VPN over DNS, and other protocols.
 
Accessibility to more 1000 servers hosted around the world (in 61 countries!)
Not log with activity entries
Simultaneous connection of 6 devices
Very high speed and unlimited bandwidth
Up speed servers for video broadcasting
Onion over VPN
Double encoding
 
1095 servers in different countries! Best of VPN services
 
[b]Military encryption[/b]
proSafe your Internet traffic with advanced encryption technologies
 
[b]CyberSec[/b]
fer yourself from intrusive advertising and malicious online threats
 
[b] Double VPN [/b]
Doublecode your Internet traffic to create an additional level of privacy on the Internet
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#e78t40VN3s]?????? nordvpn[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#Z37Z473qv9]descargar nordvpn 2017 full crack ilimitado[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#aQB81see40]?????? nordvpn[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#3Uu4MdCBTX]nordvpn ??????? ???????[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#3Uu4MdCBTX]nordvpn ??????? ??????? ?????????[/url]

Avito777jab

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]????????????, ??????? ??????![/b]

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ?????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ????? +??? ?????????????
????? ???? +? ???????? ???????
????? ???
+??? ???????? ?????? +?? ?????
????? ??

Avito777gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ?????? ??????????
????? ???????? ?????????? ??????????
????? ??????? ???? ???????
?????? ????? ????? ?? ??????? ????
????? ?????????? ?????????? ???????

Avito888gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????????? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ?????????? ?????????? +?? ??????? ???
?????? ????? ?????????? ??????????
????? ???????
????? ??
?????? ??? ?????? +?? ?????

Avito321Acib

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

?????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

[b]????????: [/b]

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

[b]?????? ?? ??????? ?????[/b]
________

??? ??????? ?????? ? ????? ???????? ?? ????
????? ?? ????? ??????
????? ??????????? ? ?????? ???????? ?? ?????
?????? ????? ??
?????? ? ???? ? ???????????? ?? ?????

Avito321Acib

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

[b]????????: [/b]

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

[b]?????? ?? ??????? ?????[/b]
________

????????? ????? ??????? ????? ???????? ??????
????? ???????? ? ???????
??????? ??????? ??????? ?? ?? ????? ?????? ? ?????????? ???????
??? ??????? ?????? ?? ?????
?????????????? ???????? avito

AllenGjh

My friend and I went camping the other day. It was a horrific experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random subjects and complained about his wakefulness. I totally told him to [url=http://www.tobefast.com/ebay/valium-overdose-side-effects]read more[/url] and deal with it.

AlysonYwl

https://www.podomatic.com/podcasts/viridianashanya4

AlysonXir

http://neptune.blackplanet.com/Muhammad60/message/13649087

WilliamFiect

Buy Essay - EssayErudite.com

Where to [url=https://essayerudite.com/buy-essay/]buy essay[/url] online ? Our experienced writers can boast higher degrees in addition to exceptional writing skills.
You now have a great chance to buy essay papers online with only a couple of clicks.

<a href="https://essayerudite.com/buy-essay/" />Buy Essay</a>

Buy Essay Online - https://essayerudite.com/buy-essay/

Henrybrads

Paper Writing Service - EssayErudite.com

We value excellent academic writing and strive to provide outstanding [url=https://essayerudite.com]paper writing services[/url] each and every time you place an order. We write essays, research papers, term papers, course works, reviews, theses and more, so our primary mission is to help you succeed academically.

Don't waste your time and order our <a href="https://essayerudite.com/" />paper writing service</a> today!

Best Essay Paper Writing Service -https://essayerudite.com

Charlesret

Thesis Writing Service - EssayErudite.com

If you look for a trustworthy [url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis writing service[/url] and want to benefit from a higher grade, your editors, proofreaders, and instructors are here to lend you a hand.
Some students afraid of hiring professional writers due to ethical issues. As a result, they fail the course due to various reasons not able to defend their degree.
You should note that there is nothing wrong with opting for a <a href="https://essayerudite.com/thesis-writing-service/" />thesis writing service</a>. EssayErudite is certainly the best place for that.

Thesis Writing Service https://essayerudite.com/thesis-writing-service/

AlysonYnf

http://www.saloonofgames.com/profile/veldav03286/

KeithHap

<a href="https://www.carbatterysale.faith/car-battery-charger-home-depot/moskvich-403-1962-2011-banner-power-bull-70ah-battery-electrical-replace-part.php">Moskvich 403 1962-2011 Banner Power Bull 70Ah Battery Electrical Replace Part</a>
072 Titanium Car Battery 12V 70Ah 640CCA - 4 Year Warranty
<a href="https://www.carbatterysale.review/car-battery-costco/alpina-b7-e12-e24-e28-1978-1988-bosch-s3-battery-77ah-electrical-replace-part.php">Alpina B7 E12 E24 E28 1978-1988 Bosch S3 Battery 77Ah Electrical Replace Part</a>
Type 012 Car Battery 450CCA OEM Replacement Exide Excell 12V 50Ah 3 Years Wty
<a href="https://www.carbatterybuy.bid/club-car-battery-hold-down/fits-hyundai-ponyexcel-x-2-1990-1995-banner-starting-bull-48ah-battery-replace.php">Fits Hyundai Pony/Excel X-2 1990-1995 Banner Starting Bull 48Ah Battery Replace</a>
Vetech Battery 88Ah Electrical System Part Fit BMW 7 Series E38 1994-2001
<a href="https://www.carbatteryprice.loan/car-battery-electricity-converter/jeep-commander-xk-2005-2010-bosch-s4-battery-74ah-electrical-system-replace-part.php">Jeep Commander Xk 2005-2010 Bosch S4 Battery 74Ah Electrical System Replace Part</a>
Type 027 610CCA 5 Years Wty Sealed OEM Replacement Bosch Car Battery 12V 63Ah

Stefan

https://essayerudite.com/do-my-homework/
https://essayerudite.com/persuasive-essay-topics/
https://essayerudite.com/compare-and-contrast-essay-topics/
https://essayerudite.com/buy-essays-online/
https://essayerudite.com/write-essay-for-me/
https://essayerudite.com/cause-and-effect-essay-topics/

ElvaJnl

?????????

Katrien Dons

Name: Katrien Dons
Leeftijd: 31

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 01 feb 2010 tot 22 mei 2010