“Kampala, home visits, meetings, een slang en een aantal kipincidenten…”

Al de paniek omwille van het ondervoede kindje kan van de baan geveegd worden. Toen ik met Kitty en Jjingo donderdag weer op bezoek ging, was de grootmoeder wel thuis en was alles in orde. Ze had een goede uitleg voor het feit dat ze er woensdag niet was en blijkbaar lag het kindje ook maar even alleen in huis omdat het zusje termieten aan het vangen was om op te eten. Het was dus een momentopname van een verkeerd moment. We hebben haar wel verteld dat ze het kind niet meer alleen mag laten, ook niet voor even. Alles was in orde met het kindje, aan zijn gezichtje kon je zien dat hij al sterker was geworden, de grootmoeder vertelde ook dat hij zijn eetlust terug had gevonden en nu dus wel wou eten. Na dat bezoek zijn we ook nog bij Betty langsgegaan, het 23-jarig meisje met aids dat ik in februari ook al had bezocht. Toen lag ze nog neer op haar matras, nu liep ze rond en zag er best goed uit, maar ze was nog steeds heel mager. Het ging veel beter zei ze, ze kon nu ook al het huishouden terug doen waardoor haar vader kon gaan werken en een inkomen verdienen. Ilse en Marloes hadden wat kledij achtergelaten en daarvan hebben we een aantal kledingstukken aan haar gegeven. Voor die bezoeken hadden we nog een meeting met Anthony om een plan te maken voor de home visits en de demonstraties van de afri-pads. We zullen nu twee keer per week op home visits gaan en twee keer per week een dorp bezoeken om een afri-pad-presentatie te geven. Daar komen ook nog eens de reading -, women’s -  en girlsclub bij en dan hebben we een goedgevuld programma voor de laatste weken. Donderdagnamiddag hadden we reading club. Het is schoolvakantie dus de kinderen komen speciaal voor de reading club naar ons, daarom hadden we ook niet veel kinderen verwacht. Er zijn in totaal 4 kinderen komen opdagen. We hebben eerst wat gelezen, Kitty heeft ook een verhaal voorgelezen en daarna hebben we een memoryspel gespeeld. Molly, de jongste dochter van de projectleider Anthony, wou ook meedoen en heeft elk spelletje gewonnen. Wat is dat kind slim! Na de reading club zijn we nog naar een dorpje in Lwengo-parish gegaan waar de fototentoonstelling die dag plaats vond. De dorpsbewoners stonden erop dat wij langskwamen. We hadden tegen Vincent gezegd dat we maar 5 minuten konden blijven omdat we die avond nog in Masaka moesten geraken. Uiteindelijk hebben we er bijna een uur gezeten om te luisteren naar speeches en was het al donker toen we in Masaka aankwamen. Die avond hebben we bij het kampvuur in de backpackers doorgebracht.
Vrijdag heb ik een beetje kunnen uitslapen en rond 11u30 ben ik met Kitty, Annemoon, Guus, Sander en Ciaran naar Kampala vertrokken in een matatu. Ik heb toen blijkbaar meer dan 3 uur met een levende kip in een zak naast mijn voeten gezeten, maar heb het gelukkig pas gemerkt toen die man uit de matatu moest. Ik kan je verzekeren dat ik even zwaar geschokt was. In het guesthouse hebben we ons klaargemaakt voor de verdere avond. Zijn eerst naar Garden City gegaan om iets te eten en om 18u begon het feest voor Koninginnedag bij de Nederlandse ambassadeur thuis. Ik was blauw-wit gestreept en had een oranje sjaal bij, kon ik me nog Nederlandser voordoen? Ik vreesde nog even dat ik als Belg niet binnen zou mogen, maar met een Noord-Hollands vriendje aan m’n zijde kon het niet mislopen. Het was een groot tuinfeest met drank en eten à volonté. Er werden Grolschbier, wijn en frisdranken geserveerd en er werd continu rondgegaan met heerlijke hapjes: kaas, bitterballen, gehaktballen, haring, curryworsten, poffertjes, loempia’s, erwtensoep,… Het was een waar paradijs en dat allemaal op kosten van de Nederlandse belastingbetaler ;) Ik heb trouwens ook het Nederlandse volkslied meegezongen, we kregen gelukkig bij aankomst een briefje met de tekst erop. Later op de avond zijn we volledig los gegaan op Westerse muziek en kwam er ook een bandje dat wat salsa-achtige versies van Westerse muziek speelde. Daarna zijn we uiteraard ook nog naar de Iguana gegaan.
Zaterdag zijn Chris en Ivette nog naar Kampala gekomen, zij waren op de terugweg van hun trip door Oeganda en zouden ’s nachts terug naar Nederland vliegen. We zijn naar de craftmarket gegaan waar ik al de souvenirs die ik nog niet had eindelijk gekocht heb. Ben ondertussen een krak geworden in het afdingen, geen probleem meer voor Donsje hoor. Spijtig dat het straks in België weer vaste prijzen zullen zijn. ’s Avonds zijn we lekker gaan eten in Garden City in een fancy bar/restaurant waar het best prijzig was voor Oegandese normen, maar nog steeds goedkoop naar Europese normen. Heb er spare-ribs gegeten en ze waren overheerlijk! Daarna nog een potje voetbal gekeken (Villareal – Barça) en dan was het weer bedtijd.
Zondag zijn we in de voormiddag al terug gegaan richting Masaka omdat Kitty nog een afspraak had. We hebben een coaster genomen (een bus die iets groter is dan een matatu maar nog niet zo groot als een grote bus) en die heeft ons op 3 uur naar onze bestemming gebracht. Onderweg heeft Kitty het raam naast haar er nog uitgehaald omdat het loszat en er anders toch zou uitvallen. Behoorlijk gevaarlijk dus. Ze heeft de rest van de rit serieus in de wind gezeten… In Masaka zijn we bij 10 tables nog naar Liverpool-Chelsea gaan kijken en heb ik bij Frikadelle een lekker ham-bacon-cheese-beefburger gegeten. Daarna zijn we in het donker nog terug naar Lwengo gereden met een privétaxi.
Maandagmorgen zaten we nog eens zonder stroom. We hebben in de voormiddag een stafmeeting gehad over de home visits, chicken project, afri-pads en fototentoonstelling. Een vruchtbare ochtend. Na de lunch heb ik de reading club in m’n eentje gedaan, er waren ook maar 5 kinderen. Molly was er ook weer bij. Jeroen is die dag ook nog langs geweest. We hebben een leuke avond gehad met Kitty en Fatima die geweldig grappige tekeningen aan het maken waren voor de women’s club.
En dan eindelijk nog eens home visits op dinsdag. Ik ben met Vincent op pad geweest en we hebben 4 gezinnen bezocht. 4 gezinnen die in behoorlijk arme omstandigheden leven, het is ondertussen al een normaal beeld geworden voor mij, vreemd hoe zoiets in het begin nog aangrijpend kon zijn en nu al een normaal beeld is. Maar dat neemt niet weg dat het verschrikkelijk is en dat ik mezelf gelukkig mag prijzen dat ik in het juiste werelddeel geboren ben. Bij het ene gezin zag het huis er al iets beter uit dan bij het andere, er was ook een gezin waarbij de keuken was ingestort, bij het andere was de latrine ingestort. Klein probleempje tijdens die visits, bij elk huis liepen er wel een aantal kippen los rond. Ik was die dag er enorm panisch voor en Vincent is bijna meer bezig geweest met het wegjagen van de kippen dan met het vertalen van de vragen. Iedereen vond het bijzonder dat ik bang was voor kippen en vroeg zich ook af hoe dat kwam, het probleem is dat ik daar zelf ook nog niet achter ben, maar ze zorgden er wel allemaal voor dat ze uit mijn buurt bleven en dus gewoon mijn werk kon doen. Na de lunch was het women’s club met de grappige tekeningen van Fatima en Kitty waarop we de plaats- en tijdsvoorzetsels probeerden uit te leggen.
Onze eerste afri-pad-meeting hadden we op woensdag, die ging bijzonder goed. Bij het zien van de reacties van de vrouwen was ik vooral aan het genieten, het was grappig toen ze met elkaar in discussie gingen over allerlei zaken zoals “kan je zwanger worden voor je eerste menstruatie?”. Een andere discussie tussen twee vrouwen was toen de één beweerde dat 95% van de Oegandese vrouwen gewoon vodden gebruikte tijdens de menstruatie en een andere vrouw volhield dat er nog maar weinig vrouwen die gebruikten. 3 vrouwen van de 13 hebben onmiddellijk een pakket gekocht, 4 andere hebben er één besteld. De afri-pad-meeting op donderdag was ook alweer een enorm succes. Toen we in het dorp aankwamen, dachten we dat die meeting afgelast zou worden omdat ze vergeten waren dat het dan was. Ze hebben toch nog iedereen gemobiliseerd zodat we onze presentatie toch nog konden geven. Er waren 15 vrouwen en zelfs 4 mannen. Die mannen waren zelfs geïnteresseerd en stelden interessante vragen. De meeting is uiteindelijk nog uitgedraaid op een optreden voor Kitty en mij. We werden uiteraard weer uitgenodigd om mee te dansen en hebben de Oegandezen verbaasd met ons danstalent ;) We hebben voor dat dorp 13 bestellingen binnen gekregen. Toen Kitty woensdagavond naar Sonia (de Canadese vrouw die de afri-pads ontwikkeld heeft) belde was ze laaiend enthousiast over onze verkoop.
Tijdens de girls club woensdagnamiddag sprongen ineens al de meisjes en Juliette (de nieuwe werkkracht in Lwengo die voor ons de vertaling deed) recht toen er een beestje uit de lucht viel. Het was volgens ons een soort worm dus wij bleven nietsvermoedend staan. Juliette ging het beest met haar schoen te lijf tot het dood was. Daarna hoorden we dat het om een gevaarlijk slangetje ging dat dodelijk kon zijn… Hadden wij even geluk. Toen ik woensdagavond in bed wou kruipen belden Ciaran en Jeroen dat ze in de radiostudio van Best fm zaten en dat we moesten luisteren. De radiopresentator droeg het radioprogramma (een datingprogramma) van die avond op aan Kitty and Katrien from Nakyenyi…
Donderdagochtend wou ik op bezoek gaan bij de vulnerable family waar we in maart gaan helpen zijn. Ik wou foto’s nemen van de vorderingen aan het huis en van het schooluniform van Juliette. Het begon echter heel hard te regenen en dat heeft het de rest van de voormiddag gedaan. Ilse, Lotte en Marloes jullie krijgen de nodige foto’s en het verslag daarover dus volgende week wel.
Ik realiseerde me donderdagnamiddag dat ik twee weken later al mijn afscheidsfeestje zou hebben, veel te snel! Er zijn al 14 weken voorbij, ondertussen heb ik Uganda als tweede thuis in mijn hart gesloten en is het vrij wel zeker dat ik snel zal terugkeren.
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

ivette

Heimwee......

johanna

Ha Katrien,
wat weer een fantastische weblog. En zo lang...heb je in Lwengo inmiddels internet?
En ik ben jaloers op je feest op de ambassade had ik graag meegemaakt. Nog interesssante mensen ontmoet daar? Of teveel op je lover gericht geweest?
Wat is het toch een toestand met die kippenfobie en dat al bijna 4 maanden lang. Toevallig las ik net het volgende: als je je angst tegemoet treedt, krijg je het gevoel dat je leeft. Ik hoop voor je dat dat waar is.
Is Juliette een vaste nieuwe medewerker? Of de dochter van Anthony of is Christine weg?
groet, johanna

johanna

oh ja, 'k heb nog even op de weblog van C gekeken, maar hij heeft geen foto van zichzelf geplaatst. 'k Zou hem graag even willen zien.

Ilse

Wat lees ik nu! Het is gewoon officeel je vriendje , wat leeeeuk!
En je ziet er echt uit als een Hollander haha!
Heel veel succes nog , keep up the good work ;)
En ik ben benieuwd naar volgende week!
X

Chris

Donsje, Donsje, wat blijf ik het toch bescheuren om de kippen-affaires van jou, muhuwhahahahaha!!!
Als ik zo lees hoe jullie lekker bij de bakapakas om het kampvuur hebben gehangen krijg ik zo'n zin om het vliegtuig terug te pakken... Wij gaan ook zeker weer terug naar ons tweede thuis! Ik heb bij Kitty net ook al gelezen dat jullie (nog steeds!) goed bezig zijn bij Lwengo, goed bezig!!

Chow for now, geniet er nog van Dons!!

doeiiiiiiii :D

Marloes

Donsje:D

Schaam me beetje, heel erg dat ik nu pas de weblogs begin te lezen! Rare tijd als je ineens weer thuis bent, en vervolgens direct weer op vakantie gaat! Super leuk jullie weblogs! In het begin had ik het echt gevoel, geef me een ticket en ik ga terug! Nu ben ik druk aan het zoek voor werk, op mijn spaarpotje te vullen, en rockwerchter te kunnen betalen! Helemaal leuk, wist wel dat het officieel werd:D Helemaal Grazy;)

Tot snel, en nog heel veel plezier deze maand!
Dikke Tuutt aan Kitty & Ciaran :D
En natuurlijk ook voor jou...

Frank

Om te beginnen wil ik eerst een compliment maken. Dit is een puur betere blog als die van Ciaran. Hier wordt ik tenminste wat wijzer van!

En dan nu;
Speciaal voor de nieuwsgierige Belgen:
Hier in zoeken wij naar de witkop.

http://ftesselaar.hyves.nl/album/43401964/Vrienden/DVIRGXab/fotos/819553999/0/ASLS/#media_navigator_1=2&media=3.819553999.ASLS&__state__=3

Is net zo vriendelijk nu wij weten wie het kippetje van Ciaran is. Al zal ze de benaming zelf niet helemaal accepteren. En Katrien, kom jij dit jaar bij ons op de Kermis. Ik zou graag mijn belasting geld terug willen verdienen. Of men komt gewoon het WK bij ons kijken, in België zenden ze vast niks uit. Gegege.
Gegroet!

Nog even dit:
Er is laatst een Belg verdronken,
Hij gooide zijn peuk in het water en probeerde hem uittrappen

Waarom opent een Belg een pak melk in de winkel
Op het pak staat ''hier openen''

Weet je de Belgen hebben een nieuwe uitvinding!
een condoom met een zweet gaatje voorin

Hoe vangt een Belg een vogel?
Hij gooit een kat in de lucht

Waarom gaat een Belg op vrijdag door het raam naar buiten?
Het weekend staat voor de deur

Waarom loopt een Belgische autodief naast de snelweg als hij is ontsnapt?
Dat is de vluchtstrook.

Marjan

Katrientjee!!!

Wat een belevenissen weer! Echt supertof dat je je zo vermaakt hebt op een Hollandse party! Ik wordt nu nog bijna jaloers op al het eten dat je gehad hebt;p Je komt echt een keertje langs als je weer terug bent!!

Dikke kus Marjan

Dorothyzek

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170718

Arleneskedo

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

Arleneskedo

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170721

StevenFaddy

Write My Paper - EssayErudite.com

Looking for an expert to <b><a href=https://essayerudite.com/write-my-paper/>write my paper</a></b> for you? You are at the right place.
Providing superior writing service appears to be our main specialization and passion.
Our website is the best destination for every English-speaking student who calls for assistance when handling his or her daily academic tasks.

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

Flossiedog

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170725

EssayErudite

Essay writing Service - EssayErudite.com

We value excellent academic writing and strive to provide outstanding <a href=https://essayerudite.com>essay writing services</a> each and every time you place an order. We write essays, research papers, term papers, course works, reviews, theses and more, so our primary mission is to help you succeed academically.

Don't waste your time and order our <a href="https://essayerudite.com/" />essay writing service</a> today!

PearlGoage

Day ago i read some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna purchase it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some interesting info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna buy it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with best price. Any idea?

Dilpl

????????? ????
https://vikupauto.club/avtovikup - ?????????
????????? - ??? ???? ?? ??????????? ???????? ????????? ???? - ??? ???? ?? ??????????? ?????? ???? ??????????????? ?? ??????? ????? ?????????? ? ?????????,
[url={url}]{keyword}[/url]???? ?????????? ?????? ????? ??????? ????. ???????, ??? ????????? ?????? ?? ?????????????? ????????, ??????? ?????????? ??????????? ?????

<a href=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup>????????? ????</a>
???????? ????????- ??? ???? ?????? ???? ? ????? ? ???????. ?? ??? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????????? ????, ?? ? ????? ??????????, ??? ??? ??????? ? ??????.
???? ????? ????????? ???????, ?????? ?? ????????? ?????? ?????, ? ??? ?????? ? ??????? ??????? ??? ???????? ???? ?????????? ??????????. ?? ??????????? ????????? ????????? ? ???,
??? ??????? ???????? ??? ????????? ???? ??????????, ??????????? ?? ????????. ? ???? ????, ??? ? ???????? ?????? ???? ???????????? ?? ????????? ?????????? ?????,
??? ?????????????? ??????? ?? ??????? ???????????, ?? ? ???? ? ???? ??????? ??????, ????? ???????? ???????? ?????? ??????? ????? ??? ??????????? ?????????? ?? ????? ????? ???????? ????? ????????? ????.
?????? ? ???, ??? ??? ?????????? ?? ????? ???????? ??????? ? ????? ???????? ?? ?????????? ???? ??????? ????. ?????? ?????? ???? ?? ???? ?????????? ?????, ????? ?? ????? ? ? ??????????? ??????? ???, ??? ???????,
???????? ????????? ?? 30.

https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup - ??????? ?????????
? ???????? ???????????? ????? ????????? ?? ?????? ?? ?????????? ?????????? ???? ? ?????????? ???????? ?? ????????? 20 ?????? ?????????,
? ??????????? ??????? ????????? ??????????? ?? ???????????? ?? ???? ? ?????? ???? ???????? ?????????? ??? ?????? ?????????.
??????? ???????? ???? ??? ?????????? ? ?????, ???? ??????????? ????????????? ?????? ?? ????????? ???? ?????????? ,? ?? ?? ??????????.

https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup - fdnjdsreg
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
<a href=https://vikupauto.club/avtovikup>fdnjdsreg</a>

PearlGoage

Day ago i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna purchase it with good price. Any idea?

Dol33larSah

<b>????? ?????????? ?? ??? ????</b>
<b>V.I.P. ??????
OpenVPN
DoubleVPN Service
Proxy/Socks Service</b>
<a href=http://0.00000007.ru/2#sx0CFvM90p>
<img>http://0.00000007.ru/3#PUU6gWNVv5</img>
</a>
------------------------
????????? ??????? ?????????? socks ? proxy ???????? ??????
??????: 33557 IP ? 198 ???????
<b>??????? ??????????? - ?? ???????????, ??? ???? ???????????? ?????? ??????? ??????? ? ????????? ????????</b>
(?????? ?? ????? ????? ? ?? ???????????? http ?????????)</b>

???????? ???????? ?? ???? ???????, ??????????? ?????????? ?????????????? ????????!
????????????? ?????? IP ? ???? ??? ?????????? ?????????? ??? ?????????? VPN
??????????? ??????????? ?????????? ? ???? ????????? ???????? ?? ???? ???????! ?????? ??? ???????? ??? IP ????? 2 ??????? ????.

<b>?????????? ? Windows 2k/2k3/XP/Vista/Seven/Win8
?????????? ? MacOS, Linux, BSD (100% ????????????????? ????? WINE)
?????????? ? ?????? ???????????? ????????</b>

?????????? ????? ??????? ???? ?? ??????????? ?????? ??? ?????????? ????????
???? ??????? - ?????? ????????? - ?????? ???????
??????????? ?????? ???????? ??????????? ?????????? ?????? ??????? - ?????????? ?? ?????
-IP Hostname Language Uptime Country City Region-
????????????????? ?????? ?? ??????? ??? ?????????? ????? ???????? ????????.
ICQ ??? ?? ???? ???????? ??????!
<b>???????????????? ????????????</b>
?????????????? ?????? ?????????? ?????????? ????????? ?????? WebMoney , PerfectMoney ? BITCOIN
????????? ????????? VPN ??????
?????? ?? ??????????? https ?????????
<b>??? ??? ????? ??? ????????? ??????? ??? ?????????????????? ? ?????????? ??????!</b>

<a href=http://0.00000007.ru/2#1Emp40y160>Vip proxy</a>
__________
+??? ?????? ?????????? ????????? +? ??????
??????? +??? ?????? ?????????? ?????????
?????????? ?? ???????
?????? ?????? ???????? ????????? ??????

Dol11larSah

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?. ?????????? ? ?.?????????-???????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ?????????? ? ????. ????? ? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7 8612412345
___________________________
??????????????? ????????
??????????????? ?????? ?????????
??????????????? ?????????? ? ???????
??????????????? ????? ????????
??????????????? ?? ????????? ????????? ??????

Avia777zow

<b>?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.</b> ?? ???? - 50%| <b>????????? @AviaRussia</b> ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

?????? ?????????? ?????? s7
?????????? ?????? ????????
?????????? ???? ?????? ????? ??????
????????? ?????????? +? ??????????? +?? ??????
?????? ?????????? ?????? ???????? ???????????

Fanniealifs

Some time ago i got new amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i need a quality, some premium omega 3 fish oil. I've found this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> premium omega 3 fish oil </a> url. What do you think about this brand?

Fanniealifs

Yesterday i read some shocking knowledge about Omega 3 stuff and now i very want to buy it. But i need a quality, only premium omega 3 fish oil. I've got this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> premium omega 3 fish oil </a> url. What do you know about this brand?

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Elena99vils

????? ?????? VPN! ???? ? ??????...
<b>??????????? ????????! ??????????? ??????????. ???? NORDVPN "???????" ??????? ????? ? 2 ???? ?? ??????????? 70% ??????!
</b>
???????? ???? NORDVPN ????? ? ??????!
???????? L2TP/IPsec,VPN over SSL,VPN over ICMP,VPN over DNS ? ?????? ?????????.

<b>?????? ? ?????? ?????? ???????? ??????????? ?? ????? ???? (? 61 ??????!)
??? ???????? ? ???????? ??????????
????????????? ??????????? 6 ?????????
??????? ???????? ? ?????????????? ?????????? ???????????
????? ?????????? ??????? ??? ????? ??????????
Onion over VPN
??????? ??????????</b>

1095 ???????? ? ?????? ???????! ????? ?????? ?? VPN-????????

<b>??????? ?????????? </b>
???????? ???? ????????-?????? ? ??????? ????????? ?????????? ??????????

<b>CyberSec </b>
???????? ???? ?? ?????????? ??????? ? ????????????? ??????-?????

<b>??????? VPN </b>
?????? ?????????? ???? ????????-??????, ????? ??????? ?????????????? ??????? ?????????????????? ? ?????????
-----------
?????? ?? ?????.?? (plati.ru, plati.com)
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#e78t40VN3s>nordvpn download torrent</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#Z37Z473qv9>nordvpn ??????</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#v08u382tsR>nordvpn ?????</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#aQB81see40>nordvpn 4pda</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#3Uu4MdCBTX>https nordvpn com</a>

AgustinEduff

cbd capsules online 25 mg - cbdoilproducts.org https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules/ <a href=https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules>pure cbd capsules online</a> https://cbdoilproducts.org/

https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules cannabidiol cbd capsules - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules <a href="https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules">https://cbdoilproducts.org</a> cbd capsules side effects

Avito777gat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ??? ?????????? ????
????? ?????????? ?????????? ????????????
????? ?????????? ?????????? ????????
?????? +?? ?????
????? ??????? ????? ?????????? ??????????

Avito888gat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ??????
????? ???
?????? +?? ?????
?????? ????? ?????????? ??????????
????? +? ???????? ???????

Avito888gat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

?????? ?????? ????? ?????
????? ??????
????? ??????? ???? ???????
????? ???????
????? ?????? ????? ?????????? ??????????

Avito123Nat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??????????? ???, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ???? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ?????
________

?????? ????? ?????
????? ????? ?????? ?????? ???????? +??? ???????
????? ?? ???????
+??? ???????? ?????? +?? ?????
?????? +?? ???????? ??????? +?? ?????

AlysonTew

My friend and I went camping the other day. It was a horrific experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random things and cried about his wakefulness. I totally told him to <a href=https://www.snowdonrailway.co.uk/phpunit/does-tramadol-work>url</a> and deal with it.

AlysonItq

http://www.earcon.org/story/387682/

AlysonHjq

https://twitter.com/DollyPa99774028/status/915184224511995904

AlysonFbv

http://owhagroup.co.za/story.php?title=buy-viagra-online-without-prescription

Igordut

???????? ????? ?? ?????
???????? ? ???? ???????? ?????? ? ??? ?????,
?? ??????? ???????? ??????
???????? ??? ===> <a href=http://vilada.ru/item/102-bakhily-pvd-povyshennojj-prochnosti>???????????? ????????? ??????</a>

Katrien Dons

Name: Katrien Dons
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 01 feb 2010 tot 22 mei 2010