Jigger-invasie en begrafenis

Het lijkt wel alsof er een jiggerplaag is opgedoken in Lwengo, jiggers die dan vooral de vrijwilligers te pakken krijgen. Vorige week heeft Jane (de vrouw van Anthony) jigger nummer 2 uit mijn voet verwijderd. In het weekend heeft Annemarie jiggers nummer 3 en 4 te pakken gekregen en maandagavond heb ik jigger nummer 5 uit mijn teen gehaald. Ik had ondertussen al genoeg observaties gedaan waardoor ik het nu zelf wel kon. Jiggers zijn zandvlooien die in je voeten/tenen kruipen en daar eitjes leggen. Als je ze er dus niet tijdig uithaalt kunnen ze zich vermenigvuldigen en uiteindelijk over je hele lichaam zitten. Niet tijdig betekent na een aantal weken, je ontdekt ze meestal wel na twee dagen waardoor er dus geen gevaar is als je ze er dan onmiddellijk uithaalt. Kitty is er veel erger aan toen dan mij, zij heeft er al tientallen gehad. Ze verklaard het zelf doordat ze een heel dunne huid heeft waardoor ze er gemakkelijk binnendringen. Waarschijnlijk is het ook omdat ze al zoveel wondjes van andere jiggers heeft dat de nieuwe gemakkelijk langs daar in haar voet geraken. Het is ook pas sinds Kitty hier zit dat ik er ook last van heb gekregen, toeval? Nee hoor het zal wel met het regenseizoen ofzo te maken hebben. En ohja Ciaran heeft er ook al twee gehad ondertussen, zijn verdiende loon nadat hij zo hard met mij gelachen heeft!
Dat regenseizoen begint ook veel invloed te hebben op ons leven hier. Het regent elke dag wel een paar uur waardoor de wegen er verschrikkelijk bijliggen. Ik heb het dan over de onverharde zandwegen in de community. Ik heb mezelf nu voorgenomen dat ik niet snel op een boda stap na een regenbui want dat is om ongelukken vragen. Door dat regenseizoen is ook het grashopperseizoen begonnen. Nu voor echt. Je kan in Masaka ’s avonds niet meer buiten zitten of er springen wel een aantal sprinkhanen tegen je aan. Die beestjes doen niets, maar het is behoorlijk vervelend als je constant opschrikt als zo’n dingen tegen je aanspringen. En dan heb ik het niet over een paar op een hele avond, maar een paar op een paar minuten.
Ik ben hier ondertussen al meer dan 3 maanden, dus ik moest vorige week vrijdag mijn visum gaan verlengen. De dame op het immigration office heeft het voor welgeteld 16 dagen verlengd, geen dag langer. Dat grapje heeft mij 70 000 USH gekost omdat ik het op een legale manier heb gedaan. De meiden van Rakaï hadden het onder de tafel gedaan en het heeft hen slechts 30 000 USH gekost. Om maar even te zeggen hoe het er hier in Oeganda aan toegaat en hoe gemakkelijk bepaalde zaken te regelen zijn. Toen ik vrijdag in Masaka was, ben ik ook even langs het ziekenhuis gegaan om een malariatest te laten doen. Hij was negatief, dus geen malaria. Heb me uiteindelijk toch maar laten testen omdat ik me de laatste weken niet 100% voel. Volgens Jeroen kan het ook te maken hebben met de Lariam (pillen tegen Malaria) die ik al meer dan 3 maanden slik. Toen we vrijdagavond met z’n allen in de backpackers waren hebben we een bioscoop geïmproviseerd en naar “Happy Feet” gekeken, alleen de popcorn ontbrak nog.
Ciaran en ik zouden zaterdagochtend naar de kerk gaan omdat hij dat aan Moses (projectleider van Chedra) beloofd had. Het is echter ’s nachts al beginnen regenen en dat heeft het nog tot ’s middags gedaan. Daardoor was het onmogelijk om op een boda te stappen dus zijn we er niet geraakt. Spijtig wel want ik had wel zin om eens een Oegandese mis bij te wonen. In de namiddag zijn we naar Jeroen gegaan en daar hebben we tot ’s avonds gezeten. Heb samen met hem spaghetti gemaakt voor Ciaran, Kitty, Jeroen en mij. Leuk dat ik nog eens kon koken. ’s Avonds zijn we naar de stad gegaan en hebben we een mini-kroegentocht in Masaka gehouden. We zijn geëindigd in Dorris, een discotheek. Voor 2 euro kregen we toegang tot het VIP-gedeelte. Had absoluut geen zin om naar die discotheek te gaan , dat gevoel werd alleen maar versterkt toen de Oegandezen heel aantastelijk werden, wat absoluut niet aangenaam was.Na 1 biertje zijn we dan ook vertrokken.
De dag daarna hebben we een hele dag zonder stroom gezeten. Weer bij Jeroen gezeten omdat de boys Fifa wilden spelen, maar zonder stroom is dat nogal moeilijk. ’s Avonds bij Frikandelle gaan eten en daarna de rest van de avond bij 10 tables gezeten. We zouden voetbal (Chelsea) gaan kijken, maar zonder stroom is dat nogal moeilijk, dus hebben we een theetje gedronken en op de banken gehangen. Die nacht hebben we ook nog in de backpackers doorgebracht. Guus had voor het weekend een boda gehuurd maar kon daar door de regen niet mee terug naar Lwengo op zondagavond. Fatima was naar Murchison Falls geweest waardoor ze behoorlijk laat terug was en ook geen zin meer had om die avond nog terug te keren. Kitty was die namiddag met Emma (Oegandese vrouw met een aankomende Be-More project) naar het ziekenhuis gegaan omdat ze zich niet goed voelde en heel veel pijn in haar buik had. Na een aantal tests bleek Emma een buiten-baarmoederlijke zwangerschap te hebben. Door die hele toestand vond Kitty het ook veel beter om pas maandagochtend terug te gaan. Daardoor kon ik nog een avond langer met mijn vriendje doorbrengen ;)
Maandagochtend een uur later dan afgesproken door de taxi opgepikt. Kitty bleef nog in Masaka om nog bij Emma op bezoek te gaan. Ze was maandagochtend al geopereerd, haar kindje is ze kwijt. Toen we terug in Lwengo waren zijn Fatima en ik op home visits gegaan. De nacht van zondag op maandag is er een buurman van ons gestorven, waarschijnlijk aan aids. De vader van Paulo, Joseph en Diana. We zijn ons medeleven gaan betuigen aan de familie. Het lijk lag in een kamer op een bed met een laken erover met allerlei jammerende vrouwen op hun knieën naast het bed. Vond het behoorlijk luguber om in diezelfde kamer te zitten. Toen één van de vrouwen het laken optilde heb ik er met opzet ook niet naar gekeken. Na de lunch ben ik met Anthony op stap geweest in de community. We zijn eerst langs de vulnerable familiy gegaan waar we in maart geholpen hebben. Het ging er goed mee, het huis stond er met het dak op, de muren dichtgemaakt, ramen en deuren erin. Juliette (een dochter uit die familie) heeft haar schooluniformpje ook gekregen. We zijn daarna ook langs de familie gegaan waar ik in februari mijn naam van gekregen heb. Ze kenden mij nog, dat vond ik wel leuk. We zijn ook nog langs George gegaan om een foto te nemen van zijn nieuwe watertank die eindelijk aangesloten is. Hij heeft nu twee regenpijpen ernaartoe lopen, van de beide kanten van zijn huis. Daardoor zat de tank bijna helemaal vol. ’s Avonds hadden we nog een meeting met Anthony, Jjingo en Rebecca ( Jjingo’s vrouw) over de afri-pads. Rebecca wordt de contactpersoon tussen de community en Sonia, de Amerikaanse vrouw die ze ontwikkeld heeft.
De home visits van dinsdag heb ik met Augustine gedaan. Hij doet dit echt heel goed. Het is opmerkelijk hoe erg hij de nadruk legt op de HIV-tests. Als mensen zeggen dat ze zich nog niet hebben laten testen wordt hij bijna boos en maakt hij hen duidelijk dat ze dat absoluut zo snel mogelijk moeten laten doen. Omdat hij zelf positief is, heeft hij ondervonden dat hoe sneller je je status kent, hoe sneller je aan de medicatie kan en hoe langer je nog kan leven. Na de lunch moesten we naar de begrafenis van die buurman die gestorven is. De kerkdienst vond buiten aan het huis plaats. Het lichaam was ingepakt in barc cloth, dat is een soort stof die gemaakt wordt van boomschors. De begrafenis ging er ongeveer hetzelfde aan toe als bij ons. Een dienst, voorgeleid door een priester, met gebeden en liederen en zijn levensverhaal. Er lagen bloemen op het lichaam en er stond een kruis voor. Er waren heel veel mensen aanwezig, eigenlijk was bijna iedereen van het dorp aanwezig. De kinderen van de persoon die gestorven is, droegen een lint van bananenbladeren in hun middel. Na de kerkdienst werd het lichaam naar beneden in het dal gebracht, gevolgd door een stoet van mensen. Daar was een soort begraafplaats waar nog een paar andere graven stonden. Meestal worden mensen in de tuin van hun huis begraven en hebben ze een redelijk mooie grafsteen. De echt arme mensen worden op zo’n begraafplaats begraven. Het graf waarin hij werd gelegd was al voorgegraven. De aanwezigen konden iets bij in het graf gooien, bloemen of zand. Daarna werd het graf opgevuld met cement, hierbij hielpen de aanwezige mannen. Daarna waste iedereen z’n handen met de schors van de bananenbomen, een soort van reinigingsritueel. Toen we terug naar huis toe liepen, kwam Joseph naast mij lopen en nam daarbij mijn hand vast. Hij vertelde mij dat zijn vader gestorven was, maar dat wist ik natuurlijk al. Toen we terug waren begon het ongelooflijk hard te regenen. Het met Dick, Molly en Juliet (de kinderen van Anthony) memory gespeeld, een tasje thee gedronken, naar Michael Jackson geluisterd en ze hebben mij leren tellen in het Luganda.
Woensdag had ik grote plannen om voor school te werken. Toen ik ongeveer een uurtje bezig was, viel de stroom uit, gedaan met werken dus. Heb mezelf dan nuttig gemaakt door Juliet en Christine (de vrouwelijke werknemers) te helpen bij wat administratief werk. Daarna belde Jeroen om een oplossing te bedenken voor de vrijwilligers van Pelido. Zij konden niet naar hun community doordat de regen de weg onberijdbaar had gemaakt, hij vroeg of ze bij ons terecht konden. Er is bij ons altijd wel wat te doen, heb hen dus laten komen en verder gestuurd om bij een kwetsbare familie te gaan werken. Toen was de stroom terug en kon ik verder werken. Tijdens de girls club van die namiddag hebben we het over de verschillen tussen België/Nederland en Uganda gehad. Ik ga een poging doen om volgende week Belgische frietjes te bakken voor hen en daar is Kitty heel blij om. We moesten op de boda naar de afri-pad presentatie die behoorlijk ver weg was. Het had net geregend en de weg was verschrikkelijk. Onze bodadriver wist ons gelukkig recht te houden en ons zonder kleerscheuren naar daar en terug te brengen. Er waren ongeveer 25-30 mensen aanwezig op de presentatie waaronder ook weeral een aantal mannen. Ik blijf me verbazen over de reacties van de mannen, ze leren echt nog veel bij.
Sonia is donderdagochtend langs geweest. Ze wou kennis maken met de rest van de projectleiders, Anthony had ze al gezien en met Rebecca. Ze wou ook zien waar we woonden en hoe onze community eruit zag. Omdat ze volgende week naar Nederland gaat om daar een presentatie te geven, had ze foto’s nodig van vrouwen en meisjes met de pads. Ben even de buurt rondgegaan om een aantal meisjes en vrouwen te verzamelen. Heb ook met Vincent overlegd om een plan uit te werken voor de familie van Bosco, Kaluna en Whitney. Op een paar uur tijd heeft hij zo even overlegd met die familie waar hun interesses lagen en wat ze zagen zitten, hij heeft een plan opgesteld hoe we het konden aanpakken en hij heeft een budget opgesteld. Het zal een varkensproject worden dat ik met mijn sponsorgeld zal sponsoren. De afri-pad presentatie van die namiddag vond in de buurt plaats. Er waren ongeveer 30 vrouwen en meisjes, waaronder 1 man. Deze keer werd wat Kitty en ik zeiden vertaald door Juliette, zij deed het super. De aanwezigen waren ook allemaal heel enthousiast, zo enthousiast dat we op de meeting zelf 17 pakketten hebben verkocht. We wisten niet wat er gebeurde. Meestal worden slechts een aantal pakketten ter plaatse gekocht omdat niet iedereen genoeg geld bij heeft. De vrouwen krijgen dan de mogelijkheid om ze te bestellen en op een later tijdstip te betalen en af te halen. Nu werden er maar 3 pakketten besteld omdat de meesten ze al tijdens de meeting konden betalen. Fatima en Guus waren in de namiddag al richting Masaka vertrokken, dus ik heb donderdagavond alleen met Kitty doorgebracht in Lwengo, gezellige bende hoor!
Vrijdag vertrekken we ’s morgens al richting Masaka en gaan we cadeautjes kopen voor de projectleiders want maandag beginnen we al aan onze laatste week. Dit weekend ga ik twee dagen naar Lake Nabugabo, zaterdagavond hebben we nog een feestje in Masaka voor de verjaardag van Janey en Stephanie van Rakai en zondagavond keren we voor de laatste keer terug richting Lwengo.
 Tot volgende week
Donsje X

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Chris!

He Dons! Jammer dat het er bijna op zit... maak er nog wat moois van he! Zijn onze kleren trouwens goed aangekomen bij Augustine?

Sloppel!!!

johanna woudstra

Hi Katrien, wat weer een prettige weblog, heel duidelijk. Ook goed te zien hoe Lwengo zich steeds verder ontwikkelt en dat er continuiteit komt in de activiteiten.
En wat fantastisch dat er een sponsorplan komt voor de familie van Bosco! Er sprongen spontaan een paar tranenin m'n ogen toe ik dit las.
Het staat nu vast dat ik in november weer naar Lwengo ga, dus dan zal ik zien wat er van geworden is.
Heel ,heel erg veel sterkte de komende laatste week! Maak er een mooi afscheid van en laat je lekker verwennen. Liefs, johanna

mama

Hallo schattie, weeral een mooi verhaal dat je hebt geschreven. Ik sta steeds verstelt van al jouw avonturen ginder. Die zijn we niet gewoon van jou. Geniet nog van uw laatste week want die zal ook voorbij vliegen zoals die andere weken of maanden.Pas nog goed op jezelf en een behouden thuiskomst volgende week
Dikke kus
Mama

Lotte

Katrientje!

Ik vind het heel leuk om elke x je weblog weer te lezen. Ik was echt geschokt toen ik las dat de vader van de tweeling en Diana is overleden, heftig! Die kindjes hebben het al zo moeilijk! Maar ik was wel weer erg blij om te lezen dat het schoolpakje is aangekomen, het zal haar vast goed staan :P Ik stuur je snel ff een mailtje! Geniet van je laatste weekje!

X Lotte

Arleneskedo

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170721

AgustinEduff

best mattresses 2017 for couples <a href=http://valdesystems.com/>best mattresses in 2017</a> the best mattresses 2017
top rated mattress 2017 <a href=http://valdesystems.com/>top rated mattress for 2017</a> top 5 mattresses 2017
top ten mattresses 2017 <a href=http://topmattressreviews.org/best-mattress-to-buy-in-2017/>best rated mattress for 2017</a> best mattress 2017
top 5 mattresses 2017 <a href=http://bestmattressreviewsandratings.com/best-mattress-to-buy-in-2017/>best mattress of 2017 for side sleeper</a> the best mattress 2017
mattress ratings 2017 <a href=http://innovasaber.com/best-mattress-to-buy-in-2017/>top 5 mattresses 2017</a> best rated mattress for 2017
casper mattress discount code <a href=http://valdesystems.com/casper-mattress/>casper discounts</a> coupon casper
leesa bed discount <a href=http://valdesystems.com/leesa-mattress/>leesa mattress coupon code</a> leesa discounts
amerisleep coupon code sheets <a href=http://valdesystems.com/amerisleep-mattress/>amerisleep mattress discount</a> free amerisleep coupons
helix discounts <a href=http://valdesystems.com/helix-mattress/>helix discount codes</a> coupon for helix mattress
winkbeds discount coupon <a href=http://valdesystems.com/winkbeds-mattress/>winkbeds discount</a> winkbeds discount coupon

best crib mattress 2017 <a href="http://valdesystems.com/">best mattress to buy 2017</a> top rated mattresses for 2017
mattresses 2017 <a href="http://topmattressreviews.org/best-mattress-to-buy-in-2017/">top mattresses 2017</a> best mattress for 2017
best mattresses in 2017 <a href="http://bestmattressreviewsandratings.com/best-mattress-to-buy-in-2017/">consumer reports best mattress 2017</a> consumer reports best mattresses 2017
top 5 mattresses 2017 <a href="http://innovasaber.com/best-mattress-to-buy-in-2017/">consumer reports best mattresses 2017</a> best mattress to buy in 2017
free casper coupon code <a href="http://valdesystems.com/casper-mattress/">casper discount code</a> code casper
leesa coupons online <a href="http://valdesystems.com/leesa-mattress/">promo code leesa</a> leesa com coupon code
amerisleep com coupon code <a href="http://valdesystems.com/amerisleep-mattress/">amerisleep bed promo code</a> amerisleep promo code 75
helix mattress discount code <a href="http://valdesystems.com/helix-mattress/">print helix coupons</a> printable helix coupon
winkbeds mattress discount <a href="http://valdesystems.com/winkbeds-mattress/">winkbeds promo code 75</a> winkbeds find code

PearlGoage

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna buy it with good price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna buy it with lowest price. Any idea?

Dilpl

????????? ???????

https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup - fdnjdsreg rbtd
????????? - ??? ???? ?? ??????????? ???????? ????????? ???? - ??? ???? ?? ??????????? ?????? ???? ??????????????? ?? ??????? ????? ?????????? ? ?????????,

[url={url}]{keyword}[/url]???? ?????????? ?????? ????? ??????? ????. ???????, ??? ????????? ?????? ?? ?????????????? ????????, ??????? ?????????? ??????????? ?????

<a href=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup>????????? ????</a>
???????? ????????- ??? ???? ?????? ???? ? ????? ? ???????. ?? ??? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????????? ????, ?? ? ????? ??????????, ??? ??? ??????? ? ??????.
???? ????? ????????? ???????, ?????? ?? ????????? ?????? ?????, ? ??? ?????? ? ??????? ??????? ??? ???????? ???? ?????????? ??????????. ?? ??????????? ????????? ????????? ? ???,
??? ??????? ???????? ??? ????????? ???? ??????????, ??????????? ?? ????????. ? ???? ????, ??? ? ???????? ?????? ???? ???????????? ?? ????????? ?????????? ?????,
??? ?????????????? ??????? ?? ??????? ???????????, ?? ? ???? ? ???? ??????? ??????, ????? ???????? ???????? ?????? ??????? ????? ??? ??????????? ?????????? ?? ????? ????? ???????? ????? ????????? ????.
?????? ? ???, ??? ??? ?????????? ?? ????? ???????? ??????? ? ????? ???????? ?? ?????????? ???? ??????? ????. ?????? ?????? ???? ?? ???? ?????????? ?????, ????? ?? ????? ? ? ??????????? ??????? ???, ??? ???????,
???????? ????????? ?? 30.
https://vikupauto.club/avtovikup - ??????? ?????????
? ???????? ???????????? ????? ????????? ?? ?????? ?? ?????????? ?????????? ???? ? ?????????? ???????? ?? ????????? 20 ?????? ?????????,
? ??????????? ??????? ????????? ??????????? ?? ???????????? ?? ???? ? ?????? ???? ???????? ?????????? ??? ?????? ?????????.
??????? ???????? ???? ??? ?????????? ? ?????, ???? ??????????? ????????????? ?????? ?? ????????? ???? ?????????? ,? ?? ?? ??????????.
https://vikupauto.club/avtovikup - fdnjdsreg rbtd
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
<a href=https://vikupauto.club/avtovikup>????????? ??????</a>

PearlGoage

Day ago i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna get it with good price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some interesting info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with good price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some amazing info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some shocking info about Omega 3 foods and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to purchase it with lowest price. Any idea?

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Dol11larSah

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.?????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ????????????? ????. ??? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 7 (861)241 2345
___________________________
????? ??????????????? ???????? ????
???????? ?? ??????????????? ??????
??????????????? ???? ?? ?2 ? ?????????
??? ??????????????? ? ?????????
??????????????? ????????????

Avia777zow

<b>?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.</b> ?? ???? - 50%| <b>????????? @AviaRussia</b> ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ?????? ???
???? ??????? ?????? ????
?????? ??????? ?????????? +? ???????????
?????? ????? ??????? ?????????? ?????? ??? ????????
?????? ?????????? ?????? ???????? ??????????? ????

PeterPault

“Adoro viaggiare in Segway”. Il modo migliore per cadere in amore con Verona in nessun tempo!
Quando si dispone di un breve tempo a coprire una citta, questo e un ottimo modo per farlo. Mi e piaciuto molto il nostro tour e guida. L'audio e stato un po' difficile, ma la guida li ha tenuti lavorando. Quando il suo caldo, questo e un ottimo modo per andare in giro e stare un po' fredda. Verona e una citta facile accesso per segway intorno. Abbiamo visto tutti i principali siti e ci hanno dato una buona sensazione per il layout della citta. Siamo stati in grado di tornare a pochi posti il giorno successivo per un po' di tempo.

https://www.regiondo.it/segway-historic-tour-in-verona

<b>Book Now</b> ''' http://segwayverona.com/

Georgeden

<a href=http://cyril-leytsihovich.ml/>binary mlm, ??????? ????????? ????????? 21 ????</a>

Mariamt

?????? ???-?? ????????????? ???? ??????????? ?????? ???????? ????????????? ????? ???????? ??????? ?????-??????

???? ?? ????? ?????????????? ??????? ??????? ??????? ???????? – <a href="https://afroditalove.ru/category/vibromassazher-vibrator/">?????? ????????</a>. ? ??? ??????? ?????????? ???c?? ???????? ?????????? ????????? ??? ? ????? ?? ????. ?????? ?? ??????????? ?? ? ???????????, ?????????? ?????? ????????. ??? ??????? ???? ????? ? ??????? ????? ????? ????????? ? ???????????? ???? ? ??????.</p>
????? ????? ????-??????? ?????????????? ?????????, ??????????? ??????, ??????????? ? ??????. ??????? ? ????-?????? ??????, ?? ??????? ?????????????????? ? ??????? ??????????, ? ?? ????? ??????? ??, ??? ???????? ?? ????? ??? ? ????????.</p>
????? ????????: <a href="https://afroditalove.ru/category/prezervativy/">?????? ????????????</a>, ????????? ?????, <a href="https://afroditalove.ru/category/vaginalnye-shariki/">??????????? ??????</a>,???????????????, ? ????????? ??????? ??? ???????? ????? ? ????????-???????? «????????» (afroditalove.ru).</p>

Sandrahor

<a href=http://rrr.regiongsm.ru/33>
<img>http://rrr.regiongsm.ru/32 </img>
</a>
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.??????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ?????????? ? ????. ??????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... +7 861 241 2345
___________________________
???????????????? ???????? ???????????????
????????????? ???? ? ??????????????? ???????
??????????????? ?????????? ?????? ???????????
??????????????? ???????
????2 ??????????????? ??????????

Elena99vils

<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#FAxumQGbEq>rehab osiatynski chomikuj</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#mnSW7pV4tZ>rehab skelhorne street liverpool</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#by5a13mwns>vocational rehab counselor jobs florida</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#e37ufa7xwu>exercises for serratus anterior rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#7105A8VHkV>posterior labral tear rehab exercises</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#sauc7Y80ae>torn quad rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#BsU3smqsD4>neuro rehab service specification</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#AaZ5h4eTYQ>cefar rehab 2 prix</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#r7Ue2DQp2n>al rehab crystal oud</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#Apz2BaDD0Z>kak perencanaan rehab gedung</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#88cH070x1k>rehabbing knee</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#61xVaA9FRe>dethklok rehab song lyrics</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#AFe84AA09t>heroin rehab centers ct</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#KQaQA6hs1R>5 go to rehab actors</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#0hKc4qgeHb>rehabbing torn labrum shoulder</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#pD4mGwCNGp>north oaks medical center rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#0NBv2WWBpF>abuse drug rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#hfTdE968m8>west oaks rehab austin</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#g6p5e8Mzh3>how long does stroke rehab last</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#K0GB1EBYM4>dual diagnosis rehab massachusetts</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#3D9dAEdMN2>rehab facilities in southwest virginia</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#6K33DcZ5eu>bridges rehab missoula mt</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#wC2kbV4E7c>rehab centre for drug addicts</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#PSZWHGrCE6>ftmc rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#5gG6gSv3Q4>monster rehab green tea side effects</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#uP7yyVH9Sf>amy winehouse rehab chords acoustic</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#dMdyszzZfQ>in patient rehab north carolina</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#R78Ed3pseZ>rehab bad schallerbach</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#Nm5v3pX1b6>rehab protocol for hip flexor strain</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#aq09955hUX>brooks rehab northside jacksonville fl</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#8Kh7Ub3nw6>nassau university medical center rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#r3USba4BGK>fabric rehab curtains</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#s78V3tQU0k>rehab centers in denver colorado</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#cyDWp1zS8y>bobath neuro rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#q4WU7KVa1G>10 acre ranch rehab reviews</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#H5v7477hKp>herzog de meuron rehab basel</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#TUwS94sDsu>achilles tendon injury rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#Y54dmMYnGF>garland road nursing and rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#8wV7A16nkc>kathalynas spine sport and rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#55xb6pr3Ud>inpatient drug rehab centers in toledo ohio</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#sT6TA2Rptv>drug rehabs in nj that accept medicaid</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#Ns596HxZVC>solis drug rehab dallas tx</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#pHfRsC61u7>posterior bankart repair rehab protocol</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#fsZeAz3gB0>amy winehouse rehab mp3 320 kbps</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#M15maAApfE>trm rehab ma</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#wfgG76t27S>christian drug rehab centers in arkansas</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#P96800Nqwn>county funded drug rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#8Qz86wXD3G>rehab addict harriet house</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#N8QRUps1mX>sitrin rehab</a>
<a href=http://bit.ly/2eRDAyZ#xSgm4VUCx6>drinkies egypt rehab</a>

AgustinEduff

dosage for cbd capsules - cbdoilproducts.org miracle cbd cannabis capsules - cbdoilproducts.org <a href=https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules>cbd capsules review</a> https://cbdoilproducts.org/

plus cbd capsules review - cbdoilproducts.org cbd capsules made in colorado for dogs - cbdoilproducts.org <a href="https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules">cbd cannabidiol capsules - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules</a> https://cbdoilproducts.org/

SonjaZef

best cbd oil for pain management best cbd oil for pain management <a href=https://cbdoil4u.org/cbd-oil-for-pain/>cbd hemp oil drops for pain for sale</a> cbd oil for pain control
cbd hemp oil for pain cbd hemp oil for pain <a href="https://cbdoil4u.org/cbd-oil-for-pain/">cbd oil for pain</a> CBD Oil for Pain

Avito777jab

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>????????????, ??????? ??????!</b>

???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ?????? ????? ?????????? ??????????
????? ??
???????? ?????????? ????? ????????? ??? ???????????
????? ?????? ?????????? ?????????
??????? +?? ?????

Avito777gat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

?????? ?????? +?? ?????
?????????? ?????
????? ??????? ?????????
?????
????? ?????????? ?????????? ???????

Avito777gat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>????????????, ??????? ??????!</b>

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ???? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ??????
????? ?????? ?????
????? ?????? +?? ???? ????? ?????????? ??????????
??????????? ?? ??????? ?????
+??? ?????? ????? ?????????? +?? ?????

Avito123Nat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ???? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ?????
________

???? ??????? +??? ?????????????? ?????
????? ?????????
?????
????? ?????????
????? ????

AllenRbi

My friend and I went camping the other day. It was a tiring experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random subjects and cried about his anxiety. I totally told him to <a href=http://www.tobefast.com/ebay/how-long-does-valium-stay-in-your-body>link</a> and deal with it.

Avito321Acib

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>????????????, ??????? ??????!</b>

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ???? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

<b>????????: </b>

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

<b>?????? ?? ??????? ?????</b>
________

????? ??????????? ???????
????? ????? ?????? ???????? ? ?????
??? ?? ?????? ?? ?????
????? ???????? ?? ??????
???????? ????? ? ??????

AlysonFfd

https://www.flickr.com/photos/143968294@N02/37286168860/

AlysonTxt

http://rxcentre24com.page.tl/

AlysonCat

http://addthismark.com/story.php?title=canadian-pharmacy

AlysonGkp

http://www.gamestockade.com/profile/58375/monteb45809

KeithHap

<a href="https://www.costcarbattery.date/car-battery-ac-or-dc/volvo-340-360-343-345-344-1975-1990-banner-starting-bull-55ah-battery-replace.php">Volvo 340-360 343 345 344 1975-1990 Banner Starting Bull 55Ah Battery Replace</a>
Vauxhall Carlton Mk2 Mk3 1977-1994 Vetech Battery 63Ah Battery Replacement
<a href="https://www.carbatterybuy.men/car-battery-charger-home-depot/exide-excell-car-battery-12v-45ah-type-049-330cca-3-years-wty-sealed-oem-quality.php">Exide Excell Car Battery 12V 45Ah Type 049 330CCA 3 Years Wty Sealed OEM Quality</a>
Dacia Sandero Mk2 2008-2016 Bosch S4 Battery 52Ah Electrical System Replace Part
<a href="https://www.carbatteryprice.loan/car-battery-electricity-converter/renault-super-5-bc40-s40-1984-1996-bosch-s3-battery-77ah-electrical-part.php">Renault Super 5 B/C40 S40 1984-1996 Bosch S3 Battery 77Ah Electrical Part</a>
Varta D47 Ford Honda Kia Mazda Toyota Car Battery 12v 4 Year 005L 60Ah 540CCA
<a href="https://www.salecarbattery.accountant/car-battery-cover/honda-cr-v-mk2-mk3-2005-2012-vetech-battery-70ah-electrical-system-replace-part.php">Honda Cr-V Mk2 Mk3 2005-2012 Vetech Battery 70Ah Electrical System Replace Part</a>
Peugeot 308 Cc 2009-2016 Bosch S3 Battery 77Ah Electrical System Replace Part

Katrien Dons

Name: Katrien Dons
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 01 feb 2010 tot 22 mei 2010