Zin in chocolade...

Opwarming van de aarde? Verandering van het klimaat? Ook hier in Oeganda is dat de realiteit. De eerste twee weken van mijn verblijf was het verschrikkelijk heet. Zelfs de Oegandezen klaagden over de hitte. In week drie is het dan weer ineens beginnen regenen. Het nieuwe regenseizoen zou pas in maart mogen beginnen, maar volgens mij is het zich nu toch al stilletjes aan het aankondigen. Maandagmiddag heeft het een uur aan een stuk enorm gegoten. Zo hard dat we in huis niets meer tegen elkaar konden zeggen omdat de regen op het golfplatendak zoveel lawaai maakte. Het kantoor/ de garage stond zelfs onder water. Er was een afvoer voorzien, maar doordat bouwvakkers vorige week de gaten in de muur dicht hadden gemaakt, was die afvoer nu ook mee dichtgemaakt en kon het water dus niet weglopen. Dinsdag heeft het ongeveer de hele dag geregend.
Mijn week is ongeveer zoals altijd verlopen, dus ik ga niet te hard meer uitbreiden over mijn wekelijkse activiteiten. Vorig weekend hebben we weer in Masaka doorgebracht. Ik ben in de stoffenwinkel stofjes gaan kopen waarmee ik dinsdag naar de naaister in het dorp geweest ben. Heb haar gevraagd om een handtas en een rok te maken. Zij die van mij een souvenirtje zullen krijgen bij mijn thuiskomst, zullen zich gelukkig prijzen J Ik heb mijn hele zaterdagnamiddag in het internetcafé doorgebracht, ik had nood aan contact met het thuisfront. Daarna heb ik in mijn eentje de boda teruggenomen naar de backpackers. Ik was behoorlijk fier op mezelf na dit avontuur. De boda waaraan ik had gevraagd om mij naar de backpackers (spreek de “a” uit zoals wij die in het Nederlands uitspreken) te brengen, bracht mij 200 meter verder naar de taxistand omdat hij de backpackers niet wist zijn. Die man verwachte van mij dan ook nog eens dat ik hem daarvoor zou betalen. Dat was buiten mijn koppigheid gerekend en ik was nog niet goed afgestapt of er stonden al enkele Oegandezen rond mij om de zaak op te lossen. Heb tegen een andere bodadriver (die wel goed Engels sprak) uitgelegd dat ik niet zou betalen voor een ritje van 200 meter waar ik helemaal niet om gevraagd had. Die andere bodadriver (die de backpackers wel wist zijn) heeft mij dan verder naar mijn bestemming gebracht. Hoewel we voor het vertrek hadden afgesproken dat ik hem 1000 USH zou betalen (dat is de standaardprijs), begon hij onderweg nog te onderhandelen over de prijs. Heb voet bij stuk gehouden en hem de afgesproken prijs betaald. Ik was wel blij dat ik eindelijk in de backpackers was. Daar hebben we onze zaterdagavond verder doorgebracht en naar de film “What happens in Vegas, stays in Vegas” gekeken. Susanne en Miriam hadden aan Joseph (de eigenaar van de backpackers) gevraagd om een aantal ingrediënten voor een cocktail in huis te halen. Hij was deze zaterdag gaan halen en ’s avonds kregen we een cocktail van het huis. Het was wodka met appelsiensap en passievruchtensap. Ik dacht in Lissabon het al gehad te hebben met de wijn uit brik, maar de wodka uit plastic zakjes oversteeg dit alles. Het waren plastic zakjes van 100 ml. (zie foto) Appelsiensap uit brik/fles is hier blijkbaar heel duur, dus had Joseph gewone appelsienen gekocht die verdacht veel op limoenen leken. Aan Miriam de eer om deze eerst met een knuppel te lijf te gaan om het sap losser te krijgen en ze daarna uit te persen. De passievruchten moesten ze gewoon uitlepelen. Nog een beetje suiker erbij en klaar was kees.
Het eten door de week zit vol met koolhydraten, maar toch was ik blij dat ik zondagmiddag een spaghetti kon eten bij Frikandellen. Ik heb deze valentine’s day gewoon verder doorgebracht in de backpackers en lekker niks gedaan. ’s Avonds zijn Niels, Marjan, Lotte en ik gezamenlijk terug richting ons project vertrokken. Niels en Marjan naar Kinoni en Lotte en ik naar Nakyenyi dat een aantal kilometer verder ligt. We zochten op de taxistandplaats een taxi die ons goedkoop naar onze bestemming kon brengen, maar er waren geen taxi’s die met maximum 4 passagiers wilden vertrekken… (Lees mijn vorige weblog over het zo vol mogelijk steken van een personenwagen) Uiteindelijk heeft Niels de taxichauffeur gebeld die hen de week daarvoor naar hun project had gebracht en zijn nummer had gegeven. Hij zei dat hij al in Masaka was en dus binnen 5 minuten op de taxistandplaats kon zijn. En ja wonder boven wonder, hij bedoelde 5 minuten muzungutime en was er dus ook effectief na een aantal minuten. De taxi heeft Lotte en mij afgezet aan de hoofdweg. Daar moesten we nog een boda nemen naar onze woonplaats. Het was zondagavond en dan staan er blijkbaar weinig boda’s aan de weg te wachten. Anthony, de projectleider, had gezegd dat we hem dan moesten bellen, maar hij was onbereikbaar. De boda die er stond heeft zijn passagiers (moeder, zoon en kip) er terug afgegooid en Lotte en mij naar boven gebracht. Met mijn trekkersrugzak op mijn rug was de rit van 20 minuten bergopwaarts over een hobbelige weg een ware hel. Alsof het nog niet erger kon, kwamen we onderweg nog eens een kudde koeien/stieren met enorme horens tegen. Ze waren onder leiding van een aantal kinderen met stokken onderweg van hun ene verblijfplaats naar de andere veronderstel ik. De boda heeft er een tijdje achter gehangen tot de bodadriver de kinderen de opdracht gaf om de koeien/stieren langs de kant te drijven. Op het moment dat we de koeien/stieren voorbij staken, bedacht ik me net dat mijn rugzak rood was. Ik ben toch niet achternagezeten door één van die beesten dus ik veronderstel dat rood niet zo’n effect heeft op de Oegandese koeien/stieren.
Maandagnamiddag ben ik met Anthony mee naar een village meeting geweest. Het was allemaal in het Luganda en duurde bijna 3 uur. Ik heb me daar dus behoorlijk verveeld, al werd mijn aanwezigheid als blanke wel op prijs gesteld. Mijn begrijpen van het Luganda is trouwens al zo ver gevorderd dat ik wel altijd wist over welk onderwerp hij het had. Op het einde van de meeting vroeg Anthony mij om de mensen nog even toe te spreken. Was hier niet echt op voorbereid, maar heb hen dan maar in het Luganda bedankt en in het Engels gezegd dat ik mijn best ging doen om de community te helpen bij zijn verdere ontwikkeling. Na de meeting kwamen er een aantal vrouwen naar mij om een praatje in het Engels te maken. Ze vroegen me hoe mijn Valentijnsdag (blijkbaar een belangrijk feest in Oeganda) geweest was. Heb hen verteld dat ik dat niet had kunnen vieren omdat ik geen boyfriend of husband had. Daarop vroegen ze me hoe oud is was waarop ik antwoordde dat ik binnen een aantal weken 22 werd. Daarbij maakten ze de redenering dat ik 22 jaar was, geen boyfriend of husband of kinderen had, dus nog wel een virgin moest zijn. Ben daar niet verder op ingegaan om geen controverse te veroorzaken…
De womens club op dinsdag is goed verlopen. Door de regen waren er minder vrouwen gekomen, maar uiteindelijk waren ze nog met 10, veel meer dan we hadden verwacht op deze regenachtige dag. Ze hadden allemaal hun best gedaan om de Engelse woordjes die ze vorige les hadden geleerd te studeren. Na een aantal bijeenkomsten merk ik ook dat de vrouwen veel losser beginnen te worden en ook minder verlegen zijn tegenover ons muzungu’s. ’s Avonds in het dorp een grote fles Coca Cola gaan kopen, daar hadden we enorm veel zin in.
Woensdag zijn we in het outreach centre gaan helpen. We hadden voor de allerkleinsten (iets meer dan 150 kinderen) een spelletjes voorbereid waarbij we een aantal dingen die je op de markt kan kopen, overliepen. Vincent maakte daarbij de opmerking dat de meeste Oegandezen hun mango’s niet op de markt kopen, maar ze gewoon in hun tuin aan een mangoboom hebben hangen. Als wij een woord in het Engels zeiden, dan werd het door de kinderen in het Ugandan English herhaald. Behoorlijk grappig om “bread” te zeggen en dan “blead” terug te horen. Nog een aantal voorbeelden van Ugandan English: “Elephanty” (Elephant), “bolue” (blue), “foxie” (fox), “Tenie toys” (Ten toes), “spoonie” (spoon), … Tussendoor hebben de kinderen nog een aantal liedjes voor ons gezongen en hebben wij er ook voor hen gezongen. Daarna zijn Lotte en ik nog in een andere klas les gaan geven. We hadden dit niet kunnen voorbereiden dus moesten we improviseren. We hadden een aantal boeken waaruit we dan prentjes van dieren lieten zien en hen het Engelse woord leerden. We hebben ze tot 20 leren tellen en de dagen van de week geleerd. Deze klas luisterde behoorlijk goed, ook al waren ze toch wel met 50 leerlingen. In de namiddag was het onze eerste “girlsclub” in de primary school. We hadden de meisjes van P6 en P7 samen in een klas = +/- 90 leerlingen… Veel meer dus dan we op voorhand hadden verwacht. We hebben met hen over boys gepraat, althans wij hebben gepraat, zij hebben ons aangestaard… Het Afrikaanse onderwijssysteem is echt papegaaienwerk waarbij de leraar iets zegt en de leerlingen alles mooi nazeggen. De les die wij hadden voorbereid was gebaseerd op het Westers onderwijssysteem. We hadden vooral vragen voor hen omdat we nieuwsgierig waren naar hun interesses en gedachten. Daar hadden we ons dus eventjes mooi in vergist, maar we werken eraan… Daarna hebben we buiten met de kindjes nog gespeeld. Ik heb het op me laten afkomen en mijn kledij daarna gewoon in de was gedaan. Ze zijn allemaal zo vuil, het snot loopt uit hun neus en ze hoesten zonder hun hand voor hun mond… Bovendien eten ze alles op, of steken het toch in hun mond, wat ze op de grond vinden (vaak vuilnis dat ze van onze vuilnisbelt hebben gehaald). Met die vuile handjes zitten ze daarna dan weer mooi aan jou te prutsen of ze beklimmen jou met hun vuile voetjes. Er zijn ook heel veel kindjes met enkel een t-shirtje aan, zonder broekjes en zitten ze met hun blote poep heel de tijd in het zand en vuil te kruipen. Ik was dus blij als ik ’s avonds een douche kon nemen, al was het wel een koude want rarara we zaten weer zonder stroom.
Donderdag hebben we een leuke reading club gehad, na vorige week had ik er enorm tegenop gekeken, maar mijn leerlingen waren deze keer veel minder lastig. Waarschijnlijk omdat ze de muzungu nu al gewoon waren… We waren buiten op het muurtje gaan zitten. Heb ze eerst zelf even laten lezen en daarna heb ik voorgelezen uit “Jack and the beanstalk” en dat vonden ze hartstikke leuk. Zoals ik in het begin van mijn weblog al zei, lijkt het regenseizoen aangebroken te zijn, dus halverwege de reading club begon het enorm te gieten waardoor we naar binnen zijn moeten vluchten. Ik heb hen ook geleerd van mij “Katharine” te noemen ipv “muzungu” want daar word ik stilletjes aan een beetje gek van…
Ik heb al een aantal dagen zo’n enorme zin in chocolade. In de winkels in Masaka verkopen ze dat wel, maar door de hitte zou hij onmiddellijk smelten en is het dus niet de moeite om een reep aan te schaffen. Helaas pindakaas, zal nog een aantal weken moeten doorbijten. (misschien een kleine hint voor de mensen die mij bij mijn thuiskomst op de luchthaven zullen opwachten…)
Daarmee zit mijn 3e week in Oeganda er al weer bijna op. Volgende week krijgen jullie een verslag van het verjaardagsfeestje van Annemarie, Niels en mij dat we gisterenavond (vrijdag 19 februari) gegeven hebben omdat we allemaal 1 van de weken jarig zijn. Tot dan!
Sulabulungi Katrien X
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Philips Hilde

Hallo, alles goed ginderachter zo te lezen.
Hier ook alles ok. Vandaag uw tante Griet nog gezien. Uw oogjes zijn daar waarschijnlijk toch wel een beetje opengegaan? Ik vind dat ge wel een beetje bruinen zonder zon zou mogen gebruiken want ge steekt maar bleek af tegen die zwartekes. Zo te zien zijn de kindjes goed gekleed en zijn ze niet ondervoed. Zijn er veel zieken? Zo ga nog eventjes verder doen, hou uw berichtjes wel in't oog. Groetjes Hilde

Dorothyzek

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170718

Arleneskedo

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170721

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later ;)


XRumer20170725

Antoshkapal

how do you do?..

Finest resume and cover letters templates.

https://www.etsy.com/shop/ResumeX - Download resume templates in Word DOC with high print quality and ready-made forms, prepare a unique cv and get your dream job position.

These resume templates created by professionals who realize what future employer look for.

Where to start?

STEP 1: Idea. Start by putting together the content of your resume. Focus on work experience, summary of qualifications, keywords and any other important information that makes a powerful resume. http://www.rawresume.com/ - “How to Write a Great Resume” will take you through the whole process step by step.

STEP 2: Format chronological, functional or combination. Make sure you present your career in the format that highlights your experience, knowledge, and skills the best possible way. See https://www.jmu.edu/cap/students/jobintern/resumes/format.shtml - “Choosing a Format” Guide by James Madison University to decide which format is the best for you.

STEP 3: Appearance. https://www.etsy.com/shop/ResumeX - Find the superb template to ‘dress up’ your content. This page has different templates to choose from.

bye-bye...

Aaaucesyday

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

DonnaPlemy

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i need a best, some premium omega 3 fish oil. I've got this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> carlson omega 3 </a> . What do you think about this Carlson brand?

PearlGoage

Day ago i got some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to get it with best price. Any idea?

Mariamt

?????? ?? ????????????? ??????????? ?????? ???????? ????????????? ????? ???????? ???????? ????-???????

???? ?? ????? ?????????????? ???????? ??????? ????? ???????? – <a href="https://afroditalove.ru/category/vibromassazher-vibrator/">?????? ????????</a>. ? ??? ??????? ?????????? ????? ???????? ?????????????? ????????? ????????? ???. ?????? ?? ??????????? ??? ? ????????, ?????????? ?????? ????????. ??? ?????? ??????? ???? ????????????? ????? ? ???????? ????? ????? ???????????? ? ????????? ???? ? ??????.</p>
????? ????? ??????? ??? ???????? ?????????????? ?????????, ??????????? ??????, ?????? ? ???????????. ??????? ? ????-?????? ??????, ?? ??????? ??????????? ?????? ????????, ? ?? ????? ??????? ??, ??? ?????????? ??? ? ????????.</p>
????? ????????: <a href="https://afroditalove.ru/category/prezervativy/">?????? ????????????</a>, ??????????? ??????, ???????????????, ????????? ?????, ? ?????? ?????-?????? ?? ??????? ? ????????-???????? «????????» (afroditalove.ru).</p>

PearlGoage

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to purchase it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not really sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna buy it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i want to get it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i want to buy it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and now i wanna get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this <a href=https://buy-omega-3.com> omega 3 info </a> , and currently i wanna get it with best price. Any idea?

Avito777jab

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ?????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ????
????? ???? ?????????
?????? ?????? +?? ?????
????? ?????????? ?????????? ?????
????? ????? +??? ?????????????

Fanniealifs

Yesterday i read new shocking knowledge about Omega 3 stuff and now i really want to purchase it. But i need a quality, some premium omega 3 fish oil. I've found this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> premium omega 3 fish oil </a> url. What do you know about this name?

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Fanniealifs

Few days ago i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i need a quality, some premium omega 3 fish oil. I've got this <a href=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html> premium omega 3 fish oil </a> link. What do you think about this brand?

Elena99vils

????? ?????? VPN! ???? ? ??????...
<b>??????????? ????????! ??????????? ??????????. ???? NORDVPN "???????" ??????? ????? ? 2 ???? ?? ??????????? 70% ??????!
</b>
?????? ???? NORDVPN ????? ? ??????!
???????? L2TP/IPsec,VPN over SSL,VPN over ICMP,VPN over DNS ? ?????? ?????????.

<b>??????????? ??????? ? ?????? 1000 ???????? ??????????? ?? ????? ???? (? 61 ??????!)
??? ???????? ? ???????? ??????????
????????????? ??????????? 6 ?????????
??????? ???????? ? ?????????????? ?????????? ???????????
????? ?????????? ??????? ??? ????? ??????????
Onion over VPN
??????? ??????????</b>

1095 ???????? ? ?????? ???????! ????? ?????? ?? VPN-????????

<b>??????? ?????????? </b>
???????? ???? ????????-?????? ? ??????? ????????? ?????????? ??????????

<b>CyberSec </b>
???????? ???? ?? ?????????? ??????? ? ????????????? ??????-?????

<b>??????? VPN </b>
?????? ?????????? ???? ????????-??????, ????? ??????? ?????????????? ??????? ?????????????????? ? ?????????
-----------
?????? ?? ?????.?? (plati.ru, plati.com)
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#386z3Z88K8>nordvpn ?????????</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#6kSk2eD7vV>download nordvpn crack</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#3Uu4MdCBTX>vpn client nordvpn mikrotik</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#6kSk2eD7vV>nordvpn ?????</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#fGe1Z9Rdpa>nordvpn</a>

Elena99vils

The best VPN! Google to help ...
Official license! The offer is limited. The key NORDVPN "nordvpn" is cheaper almost 2 times from the official 70% discount!

Receive NORDVPN key here and now!
Includes L2TP / IPsec, VPN over SSL, VPN over ICMP, VPN over DNS, and other protocols.
 
Access to more 1000 servers located around the world (in 61 countries!)
Not logs with activity entries
Simultaneous connection of 6 devices
Very high speed and unlimited bandwidth
Up speed servers for video broadcasting
Onion over VPN
Double encoding
 
1095 servers in different countries! Best of VPN services
 
<b>Military encryption</b>
proSafe your Internet traffic with advanced encryption technologies
 
<b>CyberSec</b>
fer yourself from intrusive advertising and malicious online threats
 
<b> Double VPN </b>
Doublecode your Internet traffic to create an additional level of privacy on the Internet
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#386z3Z88K8>nordvpn 4pda</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#1e03ref4X6>nordvpn ?????</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#aQB81see40>https nordvpn com</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#e78t40VN3s>nordvpn repack</a>
<a href=http://bit.ly/2eUyG4f#1e03ref4X6>mail ru +? nordvpn</a>

Avito777gat

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

?????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????... <b>? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...</b>

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? <b>????? ????????? @t.me/avito50 </b>
________

????? ??????? ?????????
????? ????? ????? ?? ???????
????? ????? ??????? ?? ???????
????? ?????? ????????
??????????? +?? ????? ??????????

Avito321Acib

<b>????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%</b> | <b>????????? @a1garant</b>

<b>??? ????????, ??????? ??????!</b>

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

<b>???????? ?? ????. ????? ?????.</b>

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: <b>50% ?? ??????? ?? ????????.</b>
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!

<b>????????: </b>

<b>?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!!</b> ?????? ????? ?? ??????...

???? ??????????????!

<b>?????? ?? ??????? ?????</b>
________

????? ??????????? ? ?????? ???????? ?????
?????? ? ???? ????????? ?? ?????
??? ???????????? ??????? ?? ????? ????? ???????
????? ?????? ??????? ???????
??? ??????? ??????? ? ????? ???? ????? ?????? ? ????? ? ??????

AllenWlh

Hello all! Lately I have been struggling with a lot of Problems. Friends and doctors keep telling me I should consider taking medicine, so I may as well <a href=http://www.tobefast.com/ebay/valium-vertigo>website</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

AlysonNoo

http://weheartit.com/entry/298718087

AlysonQhp

http://www.aniboo.com/arcade/profile/armandblood

ElvaTwh

Hey guys!!!
designs and builds specialty lines of lead oxide production equipment, material handling systems, battery related process machinery, parts, and accessories for the battery, pigment, glass, and chemical industries. http://techbasys.com offers technical application and engineering services to help the customer acheive maximum benefit from their equipment and manufacturing processes.

Katrien Dons

Name: Katrien Dons
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 01 feb 2010 tot 22 mei 2010