Raften in Jinja, kappersbezoek en huwelijk!

Weeral een fantastisch weekend achter de rug. Het weekend van 12 maart hebben we doorgebracht in Jinja. Dat ligt ten noorden van het Victoriameer en daar loopt de White Nile. Een rivier met behoorlijk wat watervallen, whirlpools, stromingen,… Ideaal dus om te raften. En dat is wat wij dit weekend gedaan hebben. We zijn vrijdagochtend richting Kampala getrokken met de matatu. We, dat zijn Lotte, Marjan, Niels, Annemarie, Ellen en ik. In de namiddag zijn we aangekomen in de red chili Hideaway, onze verblijfplaats voor die nacht. Die lag niet in het centrum van Kampala, dus het was er behoorlijk rustig, met een grote tuin en zelfs een zwembad dat volgens een werkneemster een olympic size had… Laat ons zeggen dat het 10m² klein was! Maar het was er wel ideaal om lekker te ontspannen na weer een drukke werkweek. Het was die dag ook verschrikkelijk heet, zoals het al een aantal dagen was. Ik ben met Ellen nog even naar de kralenmarkt op 6th en 7the street geweest, maar we waren al snel terug omdat het te warm was. Rustig boekje gelezen, iets gedronken, warme douche genomen (ook al was het daar te warm voor, ik moest gewoon van de gelegenheid profiteren) en gewacht tot Marjan, Lotte en Niels terugwaren van hun trip naar Egypt Air om hun ticket om te boeken. ’s Avonds een pizza gegeten waar iets te veel kaas op lag en die van mij gerust iets harder had mogen gebakken zijn. Daarna de avond in de bar doorgebracht met het spelen van Cluedo. Het was een fijne avond.
Zaterdag moesten we om 7u opstaan, want het busje van Adrift, de raftorganisatie, zou ons om 8u oppikken. Na een rit van een uur in het camp aangekomen, onze spullen gedropt en een briefing gekregen. Ons goed ingesmeerd met factor 50, lichamelijk en mentaal voorbereid en reddingsvest en helm aangetrokken. We zaten met ons zessen in een raft samen met nog 2 Amerikaanse meiden uit Texas. Toffe dames waar we ons de rest van de dag goed mee geamuseerd hebben, we zijn zelfs uiteindelijk team van de dag geworden. Onze raftguide was Camo, een Nieuw-Zeelander van ergens in de 30 en een geweldig grappige kerel. In de voormiddag een aantal rapids gedaan, wat al geweldig was. ’s Middags lunch op een eiland dat de Amerikaanse meiden tot “Lunch Island” hadden gedoopt. Die lunch zat bij in de prijs en bestond uit allerlei rauwe groenten, kaas, ham, bruin brood en fruit. Na de middag nog een aantal rapids gedaan, waaronder 1 van grade 5 die wij als enigen achterwaarts hebben gedaan. We zouden toch omkantelen, dan konden we het beter achterwaarts ook eens proberen. Het beloofde niet veel goeds toen onze raftguide, net voor we van de waterval afgingen, “oh shit” riep. Maar onze flip zag er wel geweldig uit, staat mooi op de film en de foto’s. Op de stukken waar het water rustig was, mochten we zwemmen en zonnen in onze raft. Het was echt een heel relaxte dag. Bovendien een behoorlijk bruin kleurtje gekregen, de thuisblijvers zijn gewaarschuwd! Onderweg hebben we ook nog lolly’s gekregen. De allerlaatste rapid mochten we niet helemaal doen want dat was een grade 6. Het eerste stuk moesten we uitstappen en langs de oever een stukje verder wandelen, ook onze rafts werden over land gedragen. Halverwege mochten we er terug in en zijn we door de rapid gegaan zonder om te kantelen. Dat omkantelen hebben we trouwens maar 2 keer gedaan, dus we waren een behoorlijk goed team. Na het raften kregen we chapati’s, saté’s en Nile Special :p Daarna zijn we met een soort halfopen vrachtwagen met stoeltjes in terug naar het camp gereden, dat was een rit van een klein uurtje. Onderweg kregen we ook nog zoveel bier als we wilden, dat zat allemaal bij in de prijs (125 dollar). Behoorlijk tevreden dus over deze raftorganisatie. Bij aankomst in het camp een heerlijk warme douche genomen, haren gewassen en opgemaakt voor de avond. ’s Avonds lekker gegeten (vegetable curry met rijst), om 21u naar de film van die dag gekeken en daarna met iedereen, inclusief raftguides, naar de concurrentie (Nile River Explorers) gegaan waar een feestje was. Het was een leuke avond! We hebben een dvd met de film en foto’s gekocht, dus de thuisblijvers kunnen hem wel eens bekijken als ik terugben (binnen 9 weken). Ik zet alleszins een aantal foto’s online.
Zondag alweer rond 8u wakker. Van de situatie geprofiteerd en toch nog eens mijn haar gewassen onder die heerlijk warme douche. Daarna terug naar Kampala en verder naar Masaka. We waren dus al vrij vroeg terug op het project (rond 17u). Toen Ilse en Marloes terug waren, hadden ze Nutella bij :p We zijn zondagavond aan de pot begonnen en dinsdagmorgen was hij alweer leeg.
De nacht van zondag op maandag heerlijk geslapen, we hadden het slaaptekort van de nachten daarvoor in te halen. Maandagmorgen onze werkkledij aangetrokken en bij de kwetsbare familie gaan helpen bij de bouw van hun nieuwe huis. We hebben riet gehakt, bananenbladeren aan elkaar geknoopt en het riet dwars op de palen gesjord met de bananenbladeren. Om ons te bedanken hadden ze popcorn voor ons gemaakt. Ze strooien er hier zout overheen en met het warme weer smaakt dat zo lekker! In de namiddag was het reading club. Ik had maar 4 jongens, de anderen waren van school terug naar huis gestuurd omdat ze hun schoolgeld niet hadden betaald… Het was wel een leuke namiddag. Ze hebben mijn Luganda een beetje getest en ik deed het nog niet zo slecht. In de namiddag was er geen stroom, rond 17u was er weer wel en na het eten rond 19u30 viel hij terug uit! Ondertussen ben ik er al zo op ingesteld dat hij elk moment kan uitvallen, dat ik alles wat elektriciteit nodig heeft op tijd oplaad. Zo doet het mij niks meer als hij nog eens uitvalt.
Dinsdag ben ik ’s morgens met Ilse gaan helpen bij het bouwen van de chicken houses. Donsje en kippen, ik weet dat het geen goede combinatie is, maar het was de bouw van de kippenhokken, dus normaal gezien zouden er geen kippen in de buurt mogen zijn. Maar zoals bij elk huis hier Oeganda, lopen er wel een aantal kippen los. Met gevolg dat ik behoorlijk hard op mijn hoede was en precies wist waar elke kip zich bevond. ’s Middags heb ik alleen met Ilse geluncht want Lotte en Marloes waren naar Masaka. In de namiddag hebben we ook met z’n tweetjes de women’s club gedaan en die is ook deze keer weer heel goed verlopen. We hebben nog een beetje verder gedaan met de werkwoorden (continuous present tense, continuous past tense en continuous future tense). Het kan geen kwaad dat ze die werkwoordsvormen allemaal willen leren, zo leer ik ze ook opnieuw. Ze beginnen steeds losser te worden en deinzen er minder voor terug om voor de klas te antwoorden. Op het einde hebben we galgje gespeeld. Eerst had Ilse een woord in gedachten, daarna Christine (projectmedewerkster) en daarna mochten ook 2 dames de leiding nemen. Ze vonden het allemaal een heel leuk spelletje. Heb na de women’s club ook een afspraak gemaakt met 1 van de vrouwen die een beauty salon heeft om mijn haar te laten invlechten. Ik weet niet wat ze er van gaat maken, maar ik ga het gewoon laten gebeuren, we zien wel! De nacht van dinsdag op woensdag heeft het verschrikkelijk hard geonweerd. Met ons golfplatendak was het onmogelijk om daar niet van wakker te worden.
Op woensdag zijn we in de voormiddag nog eens in het health centre gaan helpen. We waren met z’n vieren, dus hebben we ons opgesplitst. Ik ben in de ART-clinic gaan helpen bij de consultatie van de HIV/AIDS patiënten. De mensen die daar komen zijn al getest op HIV en waren positief. De eerste weken na het vaststellen van hun diagnose, krijgen ze tijdens die consultatie meer uitleg over hoe ze hun medicijnen moeten innemen. Ze krijgen dan ook maar medicijnen voor 14 dagen mee en moeten dus om de 14 dagen terugkomen. Na een tijdje wordt hun medicijnenvoorraad verdubbeld en krijgen ze dus medicijnen mee voor een hele maand. Ze komen dan ook maar maandelijks meer op controle. Tijdens die controle worden er algemene gezondheidsvragen gesteld, hun gewicht en bloeddruk worden gemeten. Er waren ongeveer 30-40 patiënten die daar waren voor de consultatie. Al deze gegevens worden in hun schriftje geschreven dat ze bij elke consultatie meebrengen. Er wordt ook nog eens in een groot boek geschreven of er extra klachten waren en welke medicijnen ze meekregen. Dat mocht ik ook doen, hoewel dit niet eenvoudig was. Ten eerste was het handschrift van de dokter en verpleegkundigen moeilijk te lezen en mijn medische kennis reikt bijlange niet zover om de namen van de medicijnen te kunnen ontleden. Gelukkig stond er bij iedereen bijna hetzelfde, dus na een aantal keer, wist ik wel wat er stond. Op de duur zaten we met 8 mensen in dat kamertje van 20m². Niet direct wat je verwacht van een consultatie in een ziekenhuis waar toch zoiets als een beroepsgeheim zou moeten zijn… Er waren 3 verpleegkundigen, waarvan 2 een consultatie deden met een patiënt en 1 de medicijnen verdeelde. Er was ook nog een dokter aanwezig die ook een consultatie deed en dan was ik er nog om alles te noteren. Het aangrijpendste vond ik toen een moeder met haar kindje van 2 jaar en 5 maanden op consultatie kwam, ze waren beiden positief. In tegenstelling tot de anderen (Lotte, Ilse en Marloes) had ik wel een leuke dag. Zij waren redelijk geshockt door de dingen die ze gezien hadden. Zoals een baby met koorts die ze even afkoelden met wat water, een spuitje in de bil gaven en terug naar huis stuurden. We waren om half 10 in het health centre, maar we hebben eerst nog een uur kunnen wachten tot er iemand die de leiding had opdaagde. Het personeel is zo verschrikkelijk gedemotiveerd om iets te doen, want ze worden toch betaald door de overheid, ook als ze niets doen… We werken eraan om er iets aan te doen. In de namiddag was het mijn eerste girls club, vorige week zat ik in Masaka waardoor Lotte en Ilse ze alleen hebben gedaan. We hebben eerst een quizje over HIV gedaan en daarna True/false vragen over HIV. Om af te sluiten hebben we nog galgje gespeeld. Ik had toch de indruk dat ze het allemaal een leuke les vonden.
Donderdag ben ik naar de kapper geweest. Het plan was om vlechtjes te laten leggen, maar de kapster heeft het vermoed ik verkeerd begrepen. Ze heeft er iets feestelijks van gemaakt voor het trouwfeest waar we die avond naartoe mochten. Ze heeft eerst mijn haar ingesmeerd met een soort conditioner-achtig iets waardoor het ongelooflijk vettig was. Maar dat was de enige manier om mijn dikke bos haren strak in een staart te krijgen. Daarna heeft ze er een soort dot van gemaakt met allerlei touwtjes om dan een stuk vals haar erop te zetten. (zie foto’s) Een hele belevenis dus. Het kappersbezoek heeft mij nog geen 5 euro gekost, inclusief huur van het stukje vals haar! In de voormiddag nog een kleine meeting gehad over de fototentoonstelling, alweer! In de namiddag mochten we ons klaarmaken voor het trouwfeest. Ik had met Christine geregeld dat zij voor een aantal “gomez” zou zorgen, dat zijn de typische Oegandese jurken die de vrouwen hier dragen. Het klaarmaken was nog leuker dan het feest zelf. Zowel de vrouw van Anthony (Jane), als de huishoudster, als nog een andere vrouw en Christine hebben ons geassisteerd om ons in die jurken te krijgen. Ik kan je verzekeren dat je er behoorlijk voor gestudeerd moet hebben om te begrijpen hoe je zoiets moet aankrijgen. Eerst een doek die als onderrok dient die met een katoenen lint wordt vastgemaakt. Daarover de jurk waarin nog een aantal extra vouwen moesten gemaakt worden. Om die dicht te houden, werd er ook weer een katoenen lint rond gedaan en daarboven een soort band rond het middel. Behoorlijk ingewikkeld! De vrouwen hadden er zelf ook ongelooflijk veel zin in om ons te assisteren. Daarna hebben Christine en Jane zich ook in zo’n jurk gehesen en zijn we met z’n allen naar het feest vertrokken. Het was de introductie van de zus van Jjingo ( 1 van de projectleiders) aan haar toekomstige familie. Het echte huwelijk zou iets later plaatsvinden, maar het leek wel op een huwelijksfeest. We hadden ook behoorlijk wat kijks toen we met onze jurken (en ik met mijn haar) buiten kwamen. Het werd nog hilarischer toen we er ook nog eens mee de boda op moesten. Zo dwarszitten op de boda viel eigenlijk goed mee en zat even relaxed als anders. De ceremonie zelf heeft 4 uur geduurd, waarbij er constant twee mensen (vertegenwoordigers van beide families) in een microfoon tegen elkaar aan het praten waren, in het Luganda. Nadien werden er cadeaus aan de bruid en de familie van de bruid gegeven, door de familie van de bruidegom. Daarna mochten de gasten hun cadeaus geven. Wij hebben een set van 6 glazen gegeven. Als muzungu’s werden we natuurlijk ook aan de hele menigte (ongeveer 150) voorgesteld. Het was eigenlijk wel een gezellige bende, met witte tentjes en gekleurde vlaggetjes en doeken en een dj. Rond 20u werd het buffet eindelijk aangevoerd. Eerst handen wassen, dan aanschuiven om het bord te laten vullen met de heerlijke Oegandese spijzen en dan met ons bord op schoot het eten met onze handen opeten. Alcohol was er niet, wel frisdrank. Dat met de handen eten was een bijzondere ervaring, maar best voor herhaling vatbaar eigenlijk. Na het eten kon het dansfeest beginnen. Als muzungu’s werden we natuurlijk ook weer speciaal op de dansvloer uitgenodigd om een dansje te doen. Ik ben rond 21u30 als enige naar huis gegaan omdat ik een aanval van buikpijn kreeg. Ik heb samen met Jane de trip op de boda naar huis ondernomen. Een bijzondere ervaring om ’s nachts door het dorp te rijden. Al de olielampjes die dan branden, creëren een lugubere sfeer. De anderen zijn rond 12u-1u thuisgekomen.
Alweer een week vol geweldige ervaringen. Dit weekend breng ik nog eens gewoon in Masaka door. Het nieuws over de rellen in Kampala hebben we weer via Jeroen vernomen, want zelf weten de mensen daar hier niks over. De Bugandakoning heeft ook wel mensen in Masaka zitten, maar we maken ons geen zorgen dat het geweld tot hier zal escaleren. Al die maanden voor mijn vertrek is er niets in het nieuws geweest over Oeganda, ik zit hier nu al 7 weken en ondertussen is Oeganda al 2 keer in het nieuws geweest.
 
Tot volgende week,
Katrien X

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

mama

Amai, weeral een weekje voorbij. Het gaat wel vlug hé. Ge ziet er daar op die foto's weer knap uit en met die mooie jurk. Allez ben eens benieuwd om u volgende kapsel te zien.En mijn hoedje af voor u, ons Katrien met de kippen rond haar dat is een hele prestatie. Ik kijk er weeral naar uit om het volgende verhaal te lezen. Groetjes mama

johanna

Wat weer een verhaal zeg! Heel goed geschreven en zo kan ik nog mee blijven genieten. Dat raften is stoer! Je hebt zo wel flink wat uitjes achter elkaar he? Maar goed dat het nu een weekendje Masaka is.
Ik vind het fijn om te lezen dat de vrouwengroep goed draait en de leesclub natuurlijk ook. En wat zijn jullie toch creatief met de girlsclub! Echt top hoor.
En dat feest..... Christien is bijna niet te herkennen.... wat leuk dat jullie dat meemaken.
Katrien, blijf genieten, groet,
johanna

johanna woudstra

Nog even een berichtje: Chris en Ivette zijn nieuwe vrijwilligers voor Lwengo en zij nemen een aantal foto's mee voor families en kinderen daar. Ook een stapel voor de vrouwengroep, inclusief een krantenartikeltje over een vrouwengroep elders in Oeganda.
Heb je nog nieuws over het ondervoede kindje? Ik ben benieuwd.
groet,
johanna

Annemie

Wat een bijzonder kapsel Katrien! Zou dat hier binnenkort misschien ook mode worden? Blijf genieten van je avonturen!

Brigitte

Katrien,
Telkens opnieuw beleef ik zoveel deugd bij het lezen van je verhaal. Je zit al in de helft hé!(moemoe Jeanne heeft mij het gisteren tijdens het toneel verteld)Lieve grtjs, Brigitte

Patrick

Jawatte, je avonturen zijn echt wel de moeite. Het zijn stuk voor stuk spectaculaire verhalen (vooral Putsy, je nieuwe vriendje). De trip naar de gorilla's moet buitengewoon geweest zijn. In de voetsporen van Dian Fossey. Je werk en de daarbij horende levenservaringen zijn zo ingrijpend dat je ze nooit meer zult vergeten denk ik. For now, enjoy!

Patrick (diegene die je ooit de berg hebt laten oplopen voor een geveinsd skiongeval!)

Brigit ex-Tekera

Hallo Katrien: onherkenbaar!! Nog maar flink raften en je huidskleur past er nog beter bij.Wat zijn jullie goed actief bezig, zeg! Top!Je beschrijft het leuk1 Brigit

Dorothyzek

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another subtypes of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170718

Arleneskedo

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

Arleneskedo

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

EssayPaper

EssayErudite.com is the web's leading provider of quality and professional academic writing.
When it comes to essay writing, an in-depth research is a big deal. Our experienced writers are professional in many fields of knowledge so that they can assist you with virtually any academic task. We deliver papers of different types: essays, theses, book reviews, case studies, etc.
We have thousands of satisfied customers who have already recommended us to their friends. Why not follow their example and place your order today?

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!


XRumer20170725

Antoshkapal

Good day!

Best resume and cover letters templates.

[url=https://www.etsy.com/shop/ResumeX]Download resume templates in Words' doc-file with high print quality and ready-made forms, build a polished resume and get your dream job position.[/url]

These docs editable templates made by professionals who know what hiring managers look for.

Where to start?

STEP 1: Idea. Start by organizing together the content of your cv. Bring into focus work experience, summary of qualifications, keywords and any other significant information that makes a powerful resume. [url=http://www.rawresume.com/]“How to Write a Great CV”[/url] will take you through the whole process step by step.

STEP 2: Format chronological, functional or combination. Make sure you present your career in the format that highlights your experience, knowledge, and skills the best possible way. See [url=https://www.jmu.edu/cap/students/jobintern/resumes/format.shtml]“Choosing a Format” Guide by James Madison University[/url] to decide which format is the best for you.

STEP 3: Appearance. [url=https://www.etsy.com/shop/ResumeX] Find the most beneficent template to ‘dress up’ your content[/url]. This page has different templates to choose from.

bye-bye...

Aaaucesyday

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

PearlGoage

Yesterday i read some shocking info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna purchase it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with good price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i wanna buy it with good price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some amazing info about Omega 3 foods and now i really wanna get it. But i'm not absolutely sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with good price. Any idea?

Avito777haina

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

?????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

[b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ??????
????? ?????????? ?????????? +?? ??????? ???
????? ?????????? ?????????? ?????
????? ?????? ?????????? ??????????
????? ?????? ????? ?????

Fanniealifs

Day ago i read some amazing info about Omega 3 foods and now i very want to purchase it. But i want a quality, some premium omega 3 fish oil. I've got this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] url. What do you know about this brand?

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

DannyExaps

????????!!! ????? ? ????????? ? ???????? ???????? ????!!!
????????? ? ??? ? ????....
??? ?????? ?? ????
https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA

Georgeden

[url=http://cyril-leytsihovich.ml/]mlm orilider, ??????? ????????? ??? ?????? ? ????????[/url]

Fanniealifs

Some time ago i read some shocking knowledge about Omega 3 foods and now i very want to purchase it. But i need a quality, some premium omega 3 fish oil. I've found this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] url. What do you know about Carlson name?

Sandrahor

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?. ?????????? ? ?.???????????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ????????????? ????. ??? ????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 7(861) 241-23-45
___________________________
??????????????? ?????? ???????
??????????????? ??????? ? ????
? ?????? ???????????????
??????????????? ???? ? ??????????
??????????????? ??????? ??????

LowellVog

[url=http://freebtc.men/bitcoin-faucet/]100 satoshi every 15 minutes[/url] + 10000 Jackpot

Elena99vils

[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#FAxumQGbEq]rehab osiatynski chomikuj[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#mnSW7pV4tZ]rehab skelhorne street liverpool[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#by5a13mwns]vocational rehab counselor jobs florida[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#e37ufa7xwu]exercises for serratus anterior rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#7105A8VHkV]posterior labral tear rehab exercises[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#sauc7Y80ae]torn quad rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#BsU3smqsD4]neuro rehab service specification[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#AaZ5h4eTYQ]cefar rehab 2 prix[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#r7Ue2DQp2n]al rehab crystal oud[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#Apz2BaDD0Z]kak perencanaan rehab gedung[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#88cH070x1k]rehabbing knee[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#61xVaA9FRe]dethklok rehab song lyrics[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#AFe84AA09t]heroin rehab centers ct[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#KQaQA6hs1R]5 go to rehab actors[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#0hKc4qgeHb]rehabbing torn labrum shoulder[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#pD4mGwCNGp]north oaks medical center rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#0NBv2WWBpF]abuse drug rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#hfTdE968m8]west oaks rehab austin[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#g6p5e8Mzh3]how long does stroke rehab last[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#K0GB1EBYM4]dual diagnosis rehab massachusetts[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#3D9dAEdMN2]rehab facilities in southwest virginia[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#6K33DcZ5eu]bridges rehab missoula mt[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#wC2kbV4E7c]rehab centre for drug addicts[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#PSZWHGrCE6]ftmc rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#5gG6gSv3Q4]monster rehab green tea side effects[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#uP7yyVH9Sf]amy winehouse rehab chords acoustic[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#dMdyszzZfQ]in patient rehab north carolina[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#R78Ed3pseZ]rehab bad schallerbach[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#Nm5v3pX1b6]rehab protocol for hip flexor strain[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#aq09955hUX]brooks rehab northside jacksonville fl[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#8Kh7Ub3nw6]nassau university medical center rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#r3USba4BGK]fabric rehab curtains[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#s78V3tQU0k]rehab centers in denver colorado[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#cyDWp1zS8y]bobath neuro rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#q4WU7KVa1G]10 acre ranch rehab reviews[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#H5v7477hKp]herzog de meuron rehab basel[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#TUwS94sDsu]achilles tendon injury rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#Y54dmMYnGF]garland road nursing and rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#8wV7A16nkc]kathalynas spine sport and rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#55xb6pr3Ud]inpatient drug rehab centers in toledo ohio[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#sT6TA2Rptv]drug rehabs in nj that accept medicaid[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#Ns596HxZVC]solis drug rehab dallas tx[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#pHfRsC61u7]posterior bankart repair rehab protocol[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#fsZeAz3gB0]amy winehouse rehab mp3 320 kbps[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#M15maAApfE]trm rehab ma[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#wfgG76t27S]christian drug rehab centers in arkansas[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#P96800Nqwn]county funded drug rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#8Qz86wXD3G]rehab addict harriet house[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#N8QRUps1mX]sitrin rehab[/url]
[url=http://bit.ly/2eRDAyZ#xSgm4VUCx6]drinkies egypt rehab[/url]

Elena99vils

The best VPN! Google to help ...
Official license! The offer is limited. The key NORDVPN "nordvpn" is cheaper almost 2 times from the official 70% discount!

Get NORDVPN key here and now!
Includes L2TP / IPsec, VPN over SSL, VPN over ICMP, VPN over DNS, and other protocols.
 
Accessibility to more thousand servers located around the world (in 61 countries!)
Not logs with activity entries
Simultaneous connection of 6 devices
Big speed and unlimited bandwidth
Up speed servers for video broadcasting
Onion over VPN
Double encoding
 
1095 servers in different countries! Best of VPN services
 
[b]Military encryption[/b]
proSafe your Internet traffic with advanced encryption technologies
 
[b]CyberSec[/b]
fer yourself from intrusive advertising and malicious online threats
 
[b] Double VPN [/b]
Doublecode your Internet traffic to create an additional level of privacy on the Internet
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#6kSk2eD7vV]nordvpn crack[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#5uTRX0vaVQ]nordvpn ?????????[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#5uTRX0vaVQ]nordvpn repack[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#fGe1Z9Rdpa]nordvpn ??????? ??????? ?????????[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#v08u382tsR]nordvpn full version[/url]

Avito777gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

?????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ???? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ?????????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ?? ???????
????? ?????? ????? ?????
????? ??? ?????????? ?????????? ???? +? ????????
???????? ????? +? ????????
????? ?? ?????

Avito77gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??????????? ???, ??????? ??????![/b]

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ???? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

+??? ????????? ?????? ?????
????? ?????????????
????? +? ???????? ???????
??????? +?? ?????
??? ?????? ????? ??????

Avito888gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]????????????, ??????? ??????![/b]

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ???? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

?????? ?????? +?? ?????
????? ?????????? ?????????? +?? ?????
????? ?????????? ?????????? ????????
?????????? ???????? ?????
????? ?????????? ??????????

AlysonPfy

http://www.giftbookings.com/story.php?title=convenient-and-high-quality-online-pharmacy-service-rx-canadian-centre-24

Charlesret

Thesis Writing Service - EssayErudite.com

If you look for a trustworthy [url=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/]thesis writing service[/url] and want to benefit from a higher grade, your editors, proofreaders, and instructors are here to lend you a hand.
Some students afraid of hiring professional writers due to ethical issues. As a result, they fail the course due to various reasons not able to defend their degree.
You should note that there is nothing wrong with opting for a <a href="https://essayerudite.com/thesis-writing-service/" />thesis writing service</a>. EssayErudite is certainly the best place for that.

Thesis Writing Service https://essayerudite.com/thesis-writing-service/

KeithHap

<a href="https://www.carbatterysale.faith/car-battery-accessory-connector/fits-nissan-bluebird-t72-t12-u11-wu11-1983-1990-bosch-s4-battery-95ah.php">Fits Nissan Bluebird T72 T12 U11 Wu11 1983-1990 Bosch S4 Battery 95Ah</a>
Citroen Saxo S0 S1 1996-2004 Banner Power Bull 50Ah Battery Replacement
<a href="https://www.carbatteryprice.racing/car-battery-boost/opel-astra-f-g-1991-2005-vetech-battery-63ah-electrical-system-replacement-part.php">Opel Astra F G 1991-2005 Vetech Battery 63Ah Electrical System Replacement Part</a>
075 Car Battery CMF56219 - 12V 62Ah
<a href="https://www.carbatterysale.faith/car-battery-brush/fiat-242-series-1975-1982-banner-power-bull-88ah-battery-electrical-replace-part.php">Fiat 242 Series 1975-1982 Banner Power Bull 88Ah Battery Electrical Replace Part</a>
Talbot 1307-1510 1975-1984 Banner Starting Bull 48Ah Electrical Battery Replace
<a href="https://www.carbatterybuy.men/car-battery-duracell/moskvich-427-1975-2011-banner-power-bull-62ah-battery-electrical-replace-part.php">Moskvich 427 1975-2011 Banner Power Bull 62Ah Battery Electrical Replace Part</a>
Banner Starting Bull 88Ah Electrical Battery Fit BMW 3 Series E30 1985-1993

ElvaGkb

?????????

Katrien Dons

Name: Katrien Dons
Leeftijd: 31

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 01 feb 2010 tot 22 mei 2010