Weekendje Kampala en de nieuwe vrijwilligers

Vorige week hebben we een weekendje in Kampala doorgebracht. De vrijwilligers wiens goede daad erop zat moesten toch allemaal die richting uit om het vliegtuig terug naar huis te nemen of te beginnen aan hun verdere reis door het land of de omliggende landen. Ik ben vrijdagmorgen alleen richting Masaka vertrokken omdat Lotte, Ilse en Marloes werden opgehaald door een taxi van het project. Omdat ik nog niet vertrek, was het vervoer voor mij niet geregeld. Geen probleem, ik heb de boda naar beneden genomen, een matatu naar Masaka en een andere matatu, samen met Ellen, Janey en Stephanie, naar Kampala. Omstreeks 14u waren we in het guesthouse. Ik kon me weer niet bedwingen en ben toch nog eens naar de kralenmarkt gegaan waar ik weer een aantal souvenirs heb gekocht. Ik had met de anderen in Garden City afgesproken waar zij aan het internetten waren en ik een bezoekje aan de kapper ben geweest. Ik kan in die 4 maanden dat ik hier zit gerust zonder kapper, maar ik werd stilletjes aan een beetje gek van dat vettige haar van mijn kappersbezoek van de week daarvoor dat ik het er uitgewassen wou hebben. Helaas heeft die kapper er ook niet veel aan kunnen doen en bleek het achteraf nog steeds vettig te zijn. Toen we terug in het guesthouse waren hebben we ons opgefrist en klaargemaakt voor de lange avond/nacht die zou volgen. Eerst met z’n allen heerlijk gegeten in het restaurant van het guesthouse. Omdat het toch een beetje een feestavond was, het laatste weekend met Lotte, Marjan, Ilse en Marloes, zijn we de avond begonnen met Sangria. Na 8 weken eindelijk nog eens een lekker stukje biefstuk, aardappelpuree en veel groentjes. Ik kan je verzekeren dat het gesmaakt heeft! Daarna kon het feestje beginnen. We zijn naar de Bubbles gegaan, een soort Ierse pub. Wat een toeval dat daar ook onze raftguide Camo van 2 weken daarvoor aankwam. De muziek was er in orde waardoor we steeds meer in de stemming kwamen voor een feestje. We zijn dan naar de Iguana getrokken, een discotheek en daar hebben we tot vroeg in de uurtjes een feestje gebouwd. ’s Nachts zijn we op de boda teruggegaan, ik was hier eerst nogal twijfelachtig over, maar achteraf bleek dat de boda in Kampala ’s nachts veel veiliger is dan overdag omdat er dan minder verkeer is. Zaterdagmorgen ben ik trouwens niet wakker geworden van de moskee die om half 6 begon lawaai te maken, ik was namelijk nog wakker.
Zoals dat gaat in Oeganda en dan vooral in Kampala, is uitslapen hier onmogelijk. Om 9u was ik alweer wakker. Een douche genomen en mijn haren voor de tweede keer dat weekend gewassen, er zouden nog vele wasbeurten volgen dat weekend. Rond de middag zijn we naar de craftmarkt in Buganda road gegaan, een half uurtje rondgelopen, maar vanwege de verschrikkelijke hitte (en misschien ook wel de hoofdpijn) zijn we snel naar 1000 cups gegaan waar we de namiddag relaxed in de zetels hebben doorgebracht, ik een passievruchtensapje heb gedronken en we bijgepraat hebben met de andere vrijwilligers (Marten, Margo, Ciaran en Kitty) die hier sinds maart waren maar die ik nog steeds niet ontmoet had. Daarna hadden we met Lotte en Marjan afgesproken bij Nando’s, de fastfoodtent. Na een chickenburger met frietjes gegeten te hebben zijn we terug naar het guesthouse gegaan. Boek gelezen, muziek beluisterd, een dutje gedaan, … tot het tijd was om ons klaar te maken voor de avond. Nog eens mijn haar gewassen, nog steeds zonder resultaat… Op de boda naar Garden City naar de bioscoop. Het is “Up in the air” geworden, de bijhorende popcorn is ons avondeten geworden. Ondertussen was het beginnen te regenen dus zijn we met de taxi terug gegaan.
Zondagmorgen om 9u alweer wakker, rarara nog eens haar gewassen (ik profiteer hier nogal graag van de warme douche die ik enkel in Kampala kan nemen) en rond de middag naar Mr. Price, een soort H&M. Die middag zou ook de laatste maaltijd met Lotte, Marjan, Ilse en Marloes plaatsvinden. Samen met hen en Kitty ben ik in de food court in Garden City gaan eten. Dat is een soort restaurant waar je plaatsneemt aan een tafeltje en waarop dan +/- 8 verschillende obers afstormen om je hun kaart te geven. +/- 8 verschillende menukaarten waaruit je kan kiezen. Ik ben voor de gebakken kip met een pikant sausje en rijst gegaan. Er stonden ook nog lasagne, andere kipgerechten, salades, tortilla en frietjes op tafel. Als je op het einde de rekening vraagt, dan krijg je ook van elk gerecht een aparte rekening. Behoorlijk ingewikkeld systeem, maar het was wel heel lekker en meteen genoeg voor de rest van de dag. Om helemaal afscheid te nemen zijn we nog naar café pap gegaan waar ik een stuk cake met Marjan heb gedeeld en een espressootje heb gedronken. En toen moest ik afscheid nemen van die ene meid waar ik 2 maanden lief en leed en een slaapkamer mee had gedeeld. En van die andere meid waar ik 2 maanden de weekend mee had doorgebracht. En van die andere 2 meiden waar ik de laatste 4 weken mee had samengewoond. Ik heb me sterk gehouden, maar ik zal ze toch wel missen hoor.
Maandag heb ik met de matatu een ongeval gehad. Geen paniek, voor de inzittenden van de matatu was er niets aan de hand, voor die boda daarentegen… De passagier naast de chauffeur wou uitstappen, de chauffeur had hem nochtans gezegd dat dat daar niet mocht. Hij deed het toch, net op het moment dat er een boda aankwam en dus tegen de deur van de matatu reed. De bodadriver bleef even liggen maar stond gelukkig na een minuut recht. Er bleek niet zoveel aan de hand te zijn en ik had verwacht dat we wel snel zouden kunnen verder rijden. Na 2 minuten stonden er wel 20 mannen rond de matatu, de mensen op straat waren kwaad op de mensen in de matatu en de mensen in de matatu riepen op de mensen op straat. Een behoorlijke chaos. Ik ben dan maar uitgestapt. Het nadeel was dat ik nog niet op mijn plaats van bestemming was en dus nog een boda moest nemen door Kampala, nadat ik net een ongeval met een boda had gezien… Ik heb het overleefd en was blij toen ik samen met Kitty in de bus zat, die ons trouwens op 2,5 uur (recordtijd) naar Masaka bracht. We moesten om 16u in de backpackers zijn waar we werden opgehaald door de taxi die de nieuwe vrijwilligers naar het project bracht.
Even over mijn nieuwe medevrijwilligers die sinds het begin van deze week bij mij in Lwengo wonen. Kitty, een 24-jarige meid uit Utrecht. Zij heeft al een maand bij CRO (ander project van Be More in Uganda) achter de rug en zal nog tot eind mei samen met mij in Lwengo zitten. Chris, een 27-jarige man uit Breda en zijn 29-jarige vriendin. Zij zullen een maand bij ons verblijven. We hebben al een fijne week achter de rug en ik twijfel er niet aan dat de komende 3 weken ook zo zullen zijn.
Dinsdag stond voor mij volledig in het teken van de women’s club. In de voormiddag heb ik me bezig gehouden met het verbeteren van het tests en het voorbereiden van de les van de namiddag. Via Johanna had ik een krantenartikel over een andere vrouwenclub in Oeganda. Ineens kreeg ik allerlei ideeën over de uitbreiding van de women’s club, ik hoop ze volgende week aan Anthony te kunnen voorleggen. ’s Avonds was ik eerst met Whitney, Kaluna en Carlos buiten aan het spelen. Na een tijdje stond natuurlijk de hele buurt erbij en toen heeft Brenda mij redelijk gechoqueerd. Ze stond ineens met een handjevol termieten voor mijn neus en stak die doodleuk in haar mond. Verschrikkelijk gewoon. Ze leefden nog… ze waren zelfs niet gebakken ofzo.
Woensdag werden we verplicht om mee te gaan naar een meeting over het civil society empowerment project. Op zich een interessant idee, maar de meeting ging door in het Luganda, dus wij konden daar eigenlijk niet veel gaan doen. Aan het begin van de meeting moesten alle aanwezigen zich voorstellen. Daarbij was het relevant dat de mannen doodleuk vertelden hoeveel vrouwen en kinderen ze hadden. Daarop volgde steeds een luid gelach. Ik maakte tegen Christine het grapje dat ik ook zou vertellen hoeveel mannen ik had, maar daartegen protesteerde ze. Behoorlijk saaie voormiddag dus. Gelukkig was de namiddag veel interessanter. Toen kregen we nog eens Lugandales. Ik wou vooral met de buurtkindjes kunnen communiceren dus had een heleboel woorden opgeschreven die ik wilde leren. Ondertussen begint het al aardig te lukken. Toen we ’s avonds met de buurtkindjes buiten aan het spelen waren, zag Whitney er nogal droevig uit. Ze bleek honger te hebben. Heb haar mee naar achter genomen en 2 boterhammen en een vitaminepil gegeven. Ze zag er zo ongelukkig uit…  
Donderdag was het tijd voor wat actie. Eindelijk nog eens wat fysieke arbeid, we gingen bij de nursery beds voor de koffieplantjes helpen. We zijn naar twee plaatsen gegaan. Bij de eerste was ik al eerder geweest om de omheining te bouwen. Leuk om te zien dat die omheining die daar stond door mij gebouwd was. We hebben de ondergrond gelijk gemaakt en ontdaan van het onkruid. Bij het tweede bed moesten we de gaten graven om volgende week de omheining te bouwen. Daar werd ik helaas van mijn werk gehouden door de grote hoeveelheid kippen die daar los rondliepen. Ik heb mijn fobie dan toch nog niet zo goed overwonnen. Ik werd ook nog door iets anders afgeleid: verderop in de tuin waren ze alcohol aan het brouwen. Een goedje van 80 graden dat door de bevolking zo gedronken wordt. Ik heb me er niet aan gewaagd (hij was trouwens ook nog niet klaar). Tijdens de reading club in de namiddag heb ik mijn 6 jongens en 1 meisje getrakteerd op een filmpje. De film van onze raftingtrip. Ik vond dat ze dat wel verdiend hadden na al die weken lezen. Ze waren behoorlijk onder de indruk en ik heb ze weer kunnen motiveren om volgende keer weer actief te lezen.
Ik had nog maar net tegen de nieuwe vrijwilligers gezegd dat de stroom vorige maand redelijk weinig was uitgevallen. Ondertussen hebben we deze week al elke dag een redelijk groot aantal uren zonder stroom gezeten. Dinsdagavond hebben we vanaf 18u tot de volgende morgen 10u helemaal geen stroom gehad. Maar zoals ik eerder al zij, begin het steeds minder erg te vinden.
Als je in een matatu zit, spreken de Oegandezen je nogal vaak aan. Ze willen allemaal weten wie je bent, wat je doet, wat je van het land vind en bovendien willen ze ook allemaal je telefoonnummer en geven ze ook spontaan dat van hen. Mijn smoesje is altijd dat ik mijn telefoonnummer niet van buiten ken, dat ik ze later wel zal opbellen zodat ze ook mijn nummer hebben. Zo heb ik vorig weekend het telefoonnummer van 3 Oegandezen te pakken gekregen. Ging het in België ook maar zo gemakkelijk…
Ondertussen zit de 9e week er alweer op. De mensen thuis kunnen nu toch wel stilletjes aan mijn terugkomfeest beginnen voorbereiden, binnen 7 weken is het zover. Niet dat ik dit fijne land zo graag wil verlaten hoor!
Tunalabagana X

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

johanna

Hallo Katrien,
die Brenda blijft verrassen. Wat benje lief voor ons prinsesje geweest, vooral die vitaminepil is geweldig! ik zag haar ook op een foto bij Chris. Ze leek me nogel dik geworden, een beetje een pafferig gezicht.Had ze nou ook een wond op haar voorhoofd? Ik was heel blij haar weer even te zien!
Fijn vor jou dat Kitty 2 maanden blijft, want het is toch wel steeds wennen met nieuwe mensen. Ook voor de lees- en vrouwengroep is het prettig dat er wat continuiteit in zit. Blijf plezier maken daar, groet, johanna

Geralyn

I'm imrpsesed! You've managed the almost impossible.

Dorothyzek

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another size-types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170718

Arleneskedo

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)


XRumer20170721

Flossiedog

Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

Flossiedog

Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captchas solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

Flossiedog

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha breaking of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170725

DonnaPlemy

Day ago i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i need a best, some premium omega 3 fish oil. I've found this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] carlson omega 3 [/url] . What do you think about this Carlson brand?

Rickeyadose

?????? ?????? ?????????, ??????-?????? ? ????????? [url=http://thailandi.info/ob-otdyihe-v-taylande/poezdka_v_pattayyu_pegas.html]More info>>>[/url]

????????? ? ??????? ???????
?????????? ????????? ? ???????
????????? ? ??????? ???? ???
????? ????????? ? ??????? ????????????
?????????????? ????????? ? ???????

PearlGoage

Day ago i read some shocking info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with good price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not absolutely sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to purchase it with good price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some amazing info about Omega 3 stuff and now i very wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna buy it with lowest price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i read some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to buy it with lowest price. Any idea?

Dilpl

????????? ??????

https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup - ????????? ??????
????????? - ??? ???? ?? ??????????? ???????? ????????? ???? - ??? ???? ?? ??????????? ?????? ???? ??????????????? ?? ??????? ????? ?????????? ? ?????????,
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]??????? ?????????[/url]???? ?????????? ?????? ????? ??????? ????. ???????, ??? ????????? ?????? ?? ?????????????? ????????, ??????? ?????????? ??????????? ?????

<a href=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup>????????? ??????</a>
???????? ????????- ??? ???? ?????? ???? ? ????? ? ???????. ?? ??? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????????? ????, ?? ? ????? ??????????, ??? ??? ??????? ? ??????.
???? ????? ????????? ???????, ?????? ?? ????????? ?????? ?????, ? ??? ?????? ? ??????? ??????? ??? ???????? ???? ?????????? ??????????. ?? ??????????? ????????? ????????? ? ???,
??? ??????? ???????? ??? ????????? ???? ??????????, ??????????? ?? ????????. ? ???? ????, ??? ? ???????? ?????? ???? ???????????? ?? ????????? ?????????? ?????,
??? ?????????????? ??????? ?? ??????? ???????????, ?? ? ???? ? ???? ??????? ??????, ????? ???????? ???????? ?????? ??????? ????? ??? ??????????? ?????????? ?? ????? ????? ???????? ????? ????????? ????.
?????? ? ???, ??? ??? ?????????? ?? ????? ???????? ??????? ? ????? ???????? ?? ?????????? ???? ??????? ????. ?????? ?????? ???? ?? ???? ?????????? ?????, ????? ?? ????? ? ? ??????????? ??????? ???, ??? ???????,
???????? ????????? ?? 30.
https://vikupauto.club/avtovikup - fdnjdsreg
? ???????? ???????????? ????? ????????? ?? ?????? ?? ?????????? ?????????? ???? ? ?????????? ???????? ?? ????????? 20 ?????? ?????????,
? ??????????? ??????? ????????? ??????????? ?? ???????????? ?? ???? ? ?????? ???? ???????? ?????????? ??? ?????? ?????????.
??????? ???????? ???? ??? ?????????? ? ?????, ???? ??????????? ????????????? ?????? ?? ????????? ???? ?????????? ,? ?? ?? ??????????.
https://vikupauto.club/avtovikup - ??????? ?????????
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]???? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]???? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]??????? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]??????? ?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]fdnjdsreg[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]fdnjdsreg[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]fdnjdsreg rbtd[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]fdnjdsreg rbtd[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]????????? ??????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup]?????????[/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup][/url]
[url=https://vikupauto.club/avtovikup/avtovikup][/url]
<a href=https://vikupauto.club/avtovikup>?????????</a>

PearlGoage

Yesterday i read some interesting info about Omega 3 stuff and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i wanna get it with good price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i got some cool info about Omega 3 foods and now i very wanna get it. But i'm not 100% sure which pluses will i have. I've got this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to buy it with best price. Any idea?

PearlGoage

Yesterday i read some cool info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not 100% sure which benefits will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and currently i want to get it with best price. Any idea?

PearlGoage

Day ago i got some interesting info about Omega 3 stuff and now i really wanna buy it. But i'm not really sure which pluses will i have. I've found this [url=https://buy-omega-3.com] omega 3 info [/url] , and now i want to get it with best price. Any idea?

Avia777zow

[b]?????????? ?? ?? ?? 60 ????????? ?? ???? ?????.[/b] ?? ???? - 50%| [b]????????? @AviaRussia[/b] ?????? ????, ?????? ?? ??????????.

???????. ???????. ??? ??????. ? ??? ?????-???? ???????.

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!
________

???????? ??????? ??????? +?? ????????
?????? ?????????? ?????? ???????? ??? ?????????
?????? ????????? ?????????? ??????
?????????? ?????? ????? ????????
?????????? ?????? ?????????? ?????? ?????? s7

PeterPault

“Adoro viaggiare in Segway”. Il modo migliore per cadere in amore con Verona in nessun tempo!
Quando si dispone di un breve tempo a coprire una citta, questo e un ottimo modo per farlo. Mi e piaciuto molto il nostro tour e guida. L'audio e stato un po' difficile, ma la guida li ha tenuti lavorando. Quando il suo caldo, questo e un ottimo modo per andare in giro e stare un po' fredda. Verona e una citta facile accesso per segway intorno. Abbiamo visto tutti i principali siti e ci hanno dato una buona sensazione per il layout della citta. Siamo stati in grado di tornare a pochi posti il giorno successivo per un po' di tempo.

https://www.regiondo.it/segway-historic-tour-in-verona

[b]Book Now[/b] ''' http://segwayverona.com/

Fanniealifs

Some time ago i got new amazing information about Omega 3 foods and now i really want to buy it. But i want a best, some premium omega 3 fish oil. I've seen this [url=https://www.omega-3.club/premium-fish-oil-carlson.html] premium omega 3 fish oil [/url] url. What do you think about this brand?

Sandrahor

[url=http://rrr.regiongsm.ru/33]
[img]http://rrr.regiongsm.ru/32 [/img]
[/url]
??????????????? ? ?????????????? ? ?????????? ? ?.????. ??????? ?????? ??????? ?? ??????????????? ? ???????? ???????. ???????????

?????????... ???????????????-?????????.?? ... 7 (861) 241-23-45
___________________________
??????????????? ??????????? ????
??? ??????????????? ?????? ??????? ????
???????? ??????????????? ??????
??????????????? ??????
????? ? ????? ????? ??????????????? ??????????

AgustinEduff

harlequin cbd capsules reviews - cbdoilproducts.org dosage for cbd capsules - cbdoilproducts.org [url=https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules]cbdoilproducts.org/cbd-capsules/[/url] cbd capsules online

cbd capsules online - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules cbd capsules amazon - https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules <a href="https://cbdoilproducts.org/cbd-capsules">best cbd capsules reviews - cbdoilproducts.org</a> buy cbd capsules online

Elena99vils

The best VPN! Google to help ...
Official license! The offer is limited. The key NORDVPN "nordvpn" is cheaper almost 2 times from the official 70% discount!

Buy NORDVPN key here and now!
Includes L2TP / IPsec, VPN over SSL, VPN over ICMP, VPN over DNS, and other protocols.
 
Access to most thousand servers hosted around the world (in 61 countries!)
Not logs with activity entries
Simultaneous connection of 6 devices
Very high speed and unlimited bandwidth
Up speed servers for video broadcasting
Onion over VPN
Double encoding
 
1095 servers in different countries! Best of VPN services
 
[b]Military encryption[/b]
proSafe your Internet traffic with advanced encryption technologies
 
[b]CyberSec[/b]
fer yourself from intrusive advertising and malicious online threats
 
[b] Double VPN [/b]
Doublecode your Internet traffic to create an additional level of privacy on the Internet
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#K4YHC3sy70]nordvpn ?????????[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#Z37Z473qv9]nordvpn trial[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#1e03ref4X6]nordvpn coupon[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#e78t40VN3s]nordvpn proxy[/url]
[url=http://bit.ly/2eUyG4f#6kSk2eD7vV]nordvpn ??????[/url]

Avito777gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

???? ????? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

?????? +?? ???????? ??????? +?? ?????
????? ????? ??????????
????? ??????? ???? ???????
????? ???????????? ??????
????? ?????????????

Avito888gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]????????????, ??????? ??????![/b]

???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ?????????? ?????). ???? ??? ????? ???????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

????? ????????? ???? ???????
????? ?????????
????? ??? ??????????
????? ???? ?????????
?????? ????? ?????

Avito888gat

[b]????????? ??????? ????? (Avito) ?? 50%[/b] | [b]????????? @a1garant[/b]

[b]??? ????????, ??????? ??????![/b]

????? ???? ???????????? ???? ??? ?????? ?? ?????????? ??????? ?? ??????????? ???????? ???????? Avito (? ?????, ????????? ?????). ???? ??? ????????? ?????????? ??????? - ??????, ????? ??????. ????????? ????? ?? ????? ???????, ????? ??????? ?????? ????? (Avito).

[b]???????? ?? ????. ????? ?????.[/b]

??????? ?????????? ? ???? ??????? ? ????????? ??????? ?????????: [b]50% ?? ??????? ?? ????????.[/b]
???? ????????? ????? ?? ??? ???????, ? ???? ?????? ????????? ????? ? ?????? ?????? ???? ??? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???????.
??? ?????????? ???????? ?????? ??????? ??????? ? ??????!
????????:

[b]?, ??????? ?? ????? ?? ????????? ???????, ??? - ??????????!!![/b] ?????? ????? ?? ??????... [b]? ?????, ????? ?????? ????? ?? 65% ...[/b]

??????:
????????????, Webmoney (???????????????? ?????)
???? ??????????????!

????? ????? [b]????? ????????? @t.me/avito50 [/b]
________

?????? ????? ????? ?? ??????? ????
??? ?????? ????? ??????
????? ?????? ??????? ???? ???????
????? ?????? ?????????? ?????????
?????????? ???????? ?????

AlysonSba

Hello all! Lately I have been dealing with a lot of challenges. Friends and doctors keep telling me I should consider taking meds, so I may as well [url=https://www.snowdonrailway.co.uk/phpunit/tramadol-fass]source[/url] and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

ElvaPgf

Hey guys!!!
designs and builds specialty lines of lead oxide production equipment, material handling systems, battery related process machinery, parts, and accessories for the battery, pigment, glass, and chemical industries. http://techbasys.com offers technical application and engineering services to help the customer acheive maximum benefit from their equipment and manufacturing processes.

Katrien Dons

Name: Katrien Dons
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 01 feb 2010 tot 22 mei 2010